ניקיון הפסח הוא מסורת עתיקה ומעצבנת, שמאפשרת לרענן את הבית לאחר חודשי החורף ולהיכנס לעונה החדשה עם תירוצים מעולים להיות עייפים. קלוד כתבה עבורנו מדריך מקיף שיעזור לכם לתכנן ולבצע ניקיון יסודי ויעיל על ידי חלוקת העבודה באופן חכם.
תחילה, הכינו תכנית עבודה מסודרת. חלקו את הבית לאזורים, וקבעו לוח זמנים ריאלי, רצוי על פני שבועיים, ולא יום או יומיים מרוכזים ומתישים. רשימה מפורטת תמנע תחושת הצפה, ותעניק סיפוק עם כל משימה שתסמנו כ"הושלמה".
התחילו כל חדר מלמעלה למטה – תקרות, קירות, רהיטים ולבסוף רצפות. למקרה שהסיבה לא ברורה מאליה: כך האבק שנופל מכל משטח שאתם מנקים לא יכסה משטחים אחרים שכבר ניקיתם. נקו חלונות ביום מעונן, ולא בשמש ישירה, שגורמת לסימני ייבוש מהיר.
אל תשכחו אזורים שנוטים להתעלם מהם: מסגרות דלתות, מתגי חשמל, מסנני מזגנים, תריסים וצלונים, מאחורי מכשירי חשמל גדולים, ותיקון נזילות קטנות שדחיתם במהלך החורף.
פינוי חפצים שאינם בשימוש הוא חלק חיוני מניקוי האביב. אמצו את "כלל השנה": אם לא השתמשתם בפריט בשנה האחרונה – כנראה הגיע הזמן להיפרד ממנו. ארגנו שלוש ערימות: ערימה ראשונה לשמירה, ערימה שנייה לתרומה/מכירה, וערימה שלישית לזריקה.
אל תשכחו לרענן גם את ארונות המזון והתרופות. בדקו תאריכי תפוגה של מוצרים והשליכו כאלה פגי תוקף. הוציאו הכל, נקו את המדפים, וארגנו מחדש בצורה נגישה.
הקדישו תשומת לב גם לריחות בבית. אווררו מזרנים והפכו אותם, כבסו וילונות, שטיחים וכיסויי ספות, ונקו מזגנים לקראת הקיץ.
בסיום ניקוי האביב, תגמלו את עצמכם – זרי פרחים טריים, נרות ריחניים, או סדינים חדשים יכולים להשלים את תחושת הרעננות והחידוש. אפשר גם לפנק את עצמכם באיזה קרואסון – אבל לאכול אותו בחוץ, שלא ישאיר לכם פירורי חמץ חדשים על הרצפה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו