"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שמש, גשם ושלג בירושלים: החורף ההפכפך של 2025

החורף הישראלי של 2025 הצליח לבלבל את כולם – ימים חמימים, גשמים עזים ושלג בירושלים, כל זה בזמן שבאירופה ובארה"ב נאבקו בסופות קרח חסרות תקדים. איך החורף הזה משתווה לחורפים הקודמים ואיך זה קשור לשינויי האקלים?

,עודכן
0השמעה
חורף בתל אביב. צילום: יהושע יוסף

חורף 2025 בישראל: מה הפתיע אותנו הפעם?

החורף הישראלי של 2025 הפך לחידה בלתי פתורה. אם בתחילת העונה התחזיות דיברו על חורף יבש, המציאות סיפקה לנו שילוב בלתי צפוי של ימים חמימים עם קרני שמש אביביות, לצד מערכות חורפיות שהביאו עימן הצפות, שלג בהרי הצפון, ובפעם הראשונה מאז 2013 – שלג גם בירושלים.

אמנם חורף קר מאוד לא היה כאן, אך התנהגות מזג האוויר הייתה בלתי יציבה מתמיד. על פי נתוניIsrael Weather, חודש ינואר היההחם ביותר שנמדד בישראל מאז 1942, אך פברואר פיצה על כך עם מערכות חורפיות משמעותיות שהביאו עימן גשמים רבים וטמפרטורות נמוכות מהרגיל.


ומה קורה בשאר העולם?

אם נדמה היה לנו שהחורף הישראלי מבלבל, הרי שבשאר העולם מזג האוויר היה קיצוני אף יותר:

בניו יורק, גל קור קיצוני גרם לטמפרטורות לצנוח ל-15- מעלות צלזיוס, עם סופות שלגים שהשביתו טיסות ושיבשו את התחבורה הציבורית.
בברלין ולונדון, אירופה חוותה סופות שלגים שלא נראו כמותן מאז 2010, עם טמפרטורות שצנחו עמוק אל מתחת לאפס.
🌡בקליפורניה, לעומת זאת, נרשם ינואר חם במיוחד, עם טמפרטורות שהזכירו את אוגוסט.
🌪באוסטרליה, שהיא בעיצומו של הקיץ, התרחשו גלי חום ששברו שיאים, עם טמפרטורות שחצו את ה-48 מעלות צלזיוס.


איך שינויי האקלים מעצבים את החורף שלנו?

מומחים טוענים כי ההקצנה במזג האוויר אינה מקרית, אלא חלק מהשפעות שינויי האקלים הגלובליים. חורפים חמים יותר לצד גלי קור קיצוניים הופכים לתופעה נפוצה, כאשר התחממות כדור הארץ גורמת לשינויים בדפוסי זרמי האוויר הגלובליים, מה שמוביל לחורפים בלתי יציבים.

לפי דו"ח שלIsrael Climate Research Center, החורף הישראלי נעשה חם יותר בעשורים האחרונים, עםירידה בכמות המשקעים הכללית אך עלייה במספר אירועי הגשם הקיצוניים, מה שגורם להצפות בערים ולתקופות יובש ארוכות.


השלג ההיסטורי של תל אביב – יקרה שוב?

עם כל הדיבור על מזג אוויר קיצוני, קשה שלא להיזכר במקרה החד-פעמי של6 בפברואר 1950, הפעם היחידה שבה ירד שלג בתל אביב. העיר כוסתה במעטה לבן דקיק, תושבים יצאו לרחובות לשחק בשלג, ומאות תמונות היסטוריות תיעדו את הרגע הבלתי נשכח.

האם זה יכול לקרות שוב? על פי החזאים, הסיכוי לשלג בתל אביב כיוםכמעט אפסי, אך עם מזג האוויר ההפכפך של השנים האחרונות – מי יודע?


לסיכום: החורף 2025 – לא החורף שהכרנו

❄ חורף 2025 בישראל היה הפכפך מתמיד, עם ימים חמימים לצד גשמים עזים.
🌍 בעולם, מדינות נאבקו בגלי קור קיצוניים לצד סופות חום חריגות.
🔥 שינויי האקלים אחראים לתופעות מזג אוויר קיצוניות יותר ויותר.
☃ שלג בתל אביב? כנראה שלא, אבל מזג האוויר ממשיך להפתיע.

אז מה נצפה לראות בחורף הבא? כנראה שגם החזאים לא יודעים לומר בוודאות – מה שבטוח, זה לא יהיה משעמם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר