"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
שריפות היער עלו ב-79%: ממשלת ברזיל מאשימה את ה"טרור האקלימי"
יער האמזונס העצום ספג את עיקר ההרס, עם כ-58% מכלל השטח השרוף
שריפות היער עלו ב-79%: ממשלת ברזיל מאשימה את ה"טרור האקלימי". צילום: Pedarilhosbr, שאטרסטוק.

שריפות היער עלו ב-79%: ממשלת ברזיל מאשימה את ה"טרור האקלימי"

יער האמזונס העצום ספג את עיקר ההרס, עם כ-58% מכלל השטח השרוף

,עודכן
0השמעה
[object Object]

ברזיל חוותה עלייה דרמטית בשריפות יער ב-2024, כאשר 30.8 מיליון הקטר של אדמה נשרפו - עלייה של 79% בהשוואה לשנה הקודמת. נתונים מדאיגים אלה נחשפו בדו"ח של MapBiomas. יער האמזונס העצום ספג את עיקר ההרס, כאשר כ-17.9 מיליון הקטר מסך השטח השרוף, שהם 58% מכלל ההרס.

בפעם הראשונה בהיסטוריה המתועדת, יותר שטחי יער נשרפו באמזונס מאשר שטחי עשב, מה שמסמן שינוי בדפוס ההידרדרות הסביבתית.

"לא רגיל ומדאיג" ו"לא אופייני ומעורר דאגה" - כך תיארה אנה אלנקר, מנהלת המדע במכון המחקר הסביבתי של האמזונס (IPAM) ומתאמת MapBiomas את הנתונים, לפי Público. "אלו מדדים נוראיים. ברגע שהיערות נכנעים לאש, הם הופכים פגיעים מאוד לשריפות חדשות" היא אמרה.

מדינת פארה, ביתה של העיר האמזונית בלם, הייתה האזור הנפגע ביותר ב-2024. פארה סבלה מאובדן של 7.3 מיליון הקטר לשריפות, המייצגים כרבע מסך השטח השרוף בברזיל. בלם עתידה לארח את ועידת האקלים של האו"ם (COP30) בנובמבר 2025, מה שמציב את האתגרים הסביבתיים של ברזיל במוקד העולמי.

הנשיא הברזילאי הודה בספטמבר כי ברזיל לא הייתה "מוכנה ב-100%" להתמודד עם גל שריפות היער.

פעילות אנושית מצוינת כגורם העיקרי לשריפות אלה. כמעט בכל המקרים, השריפות נגרמות על ידי אנשים המבקשים לפנות קרקע למרעה, חקלאות, או הפקעה בלתי חוקית.

שינוי האקלים החמיר את המצב על ידי יצירת תנאים שהקלו על התפשטות השריפות. הבצורות הממושכות והלחות הנמוכה הקשורות לאירוע מזג האוויר אל ניניו ב-2023-2024 הפכו את הצמחייה ליבשה יותר.

אזור הפנטנל נפגע גם הוא באופן חמור. 1.9 מיליון הקטר נשרפו ב-2024 באזור הביצות.

בתגובה למשבר, ממשלת ברזיל הציעה עונשים חמורים יותר על פשעים סביבתיים. הממשלה ייחסה את העלייה בשריפות היער ל"טרור אקלימי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו