"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לטרנד הבא בתחום האיפור אין שום קשר ליופי
איפור אמנם מאפשר לנו להיראות יפים ויפות יותר, או להעניק נצנוץ של צבע עז לשפיים או לעיניים – אבל כעת מתברר שהוא יכול גם להציל אותנו מריגול ממשלתי
מאופרת ולא ליופי, המחשה. צילום: Midjourney

לטרנד הבא בתחום האיפור אין שום קשר ליופי

איפור אמנם מאפשר לנו להיראות יפים ויפות יותר, או להעניק נצנוץ של צבע עז לשפיים או לעיניים – אבל כעת מתברר שהוא יכול גם להציל אותנו מריגול ממשלתי

מערכת feedy
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

חברת PeopleTec, שעוסקת בטכנולוגיות בטחוניות מתחום הסייבר, פרסמה בחודש שעברמעין מחקרהחושף דרך מתוחכמת להתחמקות ממערכות זיהוי פנים באמצעות איפור מינימלי, ממצא שעשוי להוביל למגמה חדשה בעולם האיפור, תוך שימת דגש על איפור שמבלבל מצלמות במקום על איפור ממוקד יופי.

חוקרים בהובלת דיוויד נוֹבֶּר ופורסט מקי חשפו כיצד העובדה שאלגוריתמים לזיהוי פנים מתמקדים באזורים ספציפיים בפנים, יוצרת מצב בו ניתן לבלבל אותם באמצעות שינויים מינימליים ומעודנים. בניגוד לשיטות קודמות, שדרשו איפור בולט ותיאטרלי, שנראה לעתים כמו קוד QR על הפנים או כמו חלק מתלבושת נועזרת להופעת אירוויזיון, הטכניקה החדשה מציעה פתרון עדין ויעיל.

בעבר פותחו פתרונות איפור דרמטיים ובולטים להימנעות מזיהוי פנים, כמו CV Dazzle או Juggalo, אך המחקר החדש מראה כי אפילו הכהיה עדינה של אזורים מסוימים בפנים – כמו קו הגבות, גשר האף וקווי הלסת – יכולה להיות יעילה באותה מידה, מבלי למשוך תשומת לב מיותרת.

המחקר מתמקד בשני כיוונים עיקריים:

  1. איפור מינימלי שמבלבל מערכות זיהוי פנים מבוססות Haar cascade;
  2. מניפולציה של שקיפות בקבצי תמונה שמסתירה פנים ממנועי חיפוש תמונה הפוכים.

השלכות חברתיות

נובר מדגיש כי טכנולוגיית זיהוי פנים היא נושא רגיש במיוחד: "זה מעלה את הצדדים הטובים והרעים ביותר של בינה מלאכותית", הוא אומר. המחקר מציע דרך להתמודד עם סוגיית הפרטיות מבלי למשוך תשומת לב מיותרת – תופעה המכונה "אפקט ברברה סטרייסנד" (מצב בו ניסיון להסתיר מידע מוביל להגברת העניין בו ומאיץ את הפצתו).

האתגרים הנותרים

ד"ר אמילי ונגר מאוניברסיטת דיוק מציינת כי עדיין קיימים אתגרים משמעותיים, כמו קושי בידיעה היכן ואיך פועלות מערכות המעקב, חוסר מידע על המודלים בהם משתמשים והתפתחות טכנולוגיות חדשות, כמו זיהוי לפי דפוסי הליכה.

בעוד שכרגע, מסכות נותרות האמצעי היעיל ביותר להתחמקות ממערכות זיהוי פנים, המחקר מציע כיוון לעתיד שבו מי שרוצה בכך יוכל לשמור על פרטיות באופן עדין ויעיל יותר. ייתכן שבקרוב נראה מוצרי איפור חדשים שמשלבים אסתטיקה עם הגנה על פרטיות, ויוצרים איזון חדש בין נראות לאנונימיות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...