"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תסמונת איש הזאב: הסכנה שמסתתרת בעצמות לעיסה לכלבים
כלבים ברחבי אירופה מפתחים תסמינים מדאיגים: יללות, חרדות ותנועות בלתי נשלטות. האם העצמות שמיועדות לפינוק הופכות לסכנה?
המחשה של כלב לועס עצם. צילום: Midjourney

תסמונת איש הזאב: הסכנה שמסתתרת בעצמות לעיסה לכלבים

כלבים ברחבי אירופה מפתחים תסמינים מדאיגים: יללות, חרדות ותנועות בלתי נשלטות. האם העצמות שמיועדות לפינוק הופכות לסכנה?

סוכנויות הידיעותרותם שבירו
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

משהו מטריד מאוד קורה לכלבים באירופה: מאז סוף אוגוסט, מדווחים מקרים הולכים וגוברים של כלבים המציגים תסמינים חריגים – יללות בלתי פוסקות, התקפי חרדה ותנועות בלתי נשלטות. התסמינים זכו לכינוי "תסמונת איש הזאב" בשל היללות שמזכירות זאב מיילל, והחשד העיקרי הוא הרעלה הקשורה לעצמות לעיסה מבקר.

עצמות לעיסה – פינוק או סכנה?

חלק גדול מהחשד נופל על עצמות לעיסה של המותג Barkoo, שנמכרו בחנויות מקוונות ברחבי אירופה. במדינות כמו פינלנד, הולנד ודנמרק כבר בוצעו ריקולים של המוצרים, ורשות הבטיחות למזון בהולנד (NVWA) אף פרסמה אזהרה לצרכנים.

החוקרים מאמינים שהעצמות עלולות להכיל רעלנים שמקורם לא ידוע, אולי כתוצאה מתהליכי ייצור במפעלי עיבוד בסין, המספקים חומרי גלם כמו עור בקר.

המחשה של כלב רץ עם עצם,

מה קורה לכלבים?

לדברי הווטרינרית ד"ר נינה מאיירהוף, רוב הכלבים שנפגעו מצליחים להתאושש לאחר מספר ימים עד שבועות. התסמינים אמנם לא קטלניים במרבית המקרים, אך הם גורמים סבל רב לכלבים ולבעליהם. במקרים חמורים במיוחד ניתנות תרופות מרגיעות חזקות.

"בתחילת ההתפרצות, חלק מהכלבים הומתו בשל חוסר ידע או בשל תסמינים חמורים מאוד," סיפרה מאיירהוף. כיום, צוות חוקרים מאוניברסיטת הנובר ואוניברסיטת לודוויג מקסימיליאן במינכן עובד במרץ כדי להבין את המקור למחלה ולמצוא פתרונות.

וטרינרים עובדים במרץ להבין מה הבעיה

איך מזהים ומה עושים?

אם הכלב שלכם מראה תסמינים כמו חרדה מוגברת, יללות או תנועות מוזרות, חשוב לפנות מיד לווטרינר וליידע אותו אם הכלב צרך עצמות לעיסה. וטרינר עשוי להמליץ על בדיקות נוירולוגיות כדי לשלול מצבים אחרים כמו שבץ, דלקת מוח או גידול.

מה אפשר ללמוד מזה?

בעוד החוקרים ממשיכים לחפש את מקור הזיהום, המקרה הזה מהווה תזכורת לחשיבות האיכות והבטיחות של מוצרי מזון לבעלי חיים. חשוב לבדוק את המקור ואת האמינות של מותגים שאתם רוכשים לכלב שלכם, ולהימנע ממוצרים לא מוכרים או כאלה שנחשדו כמזוהמים.

להמנע ממוצרים לא מוכרים עבור הכלבים שלכם

סוף טוב?

למרות הפחד, החדשות הטובות הן שהתסמונת ניתנת לטיפול. "אנחנו עושים הכול כדי להבין מה קרה ולמנוע מקרים נוספים," אומרת מאיירהוף. עד אז, בעלי הכלבים צריכים להיות ערניים במיוחד.

מקורות שסייעו בהכנת הכתבה:

Münchner Merkur

Focus Online

דיווח NVWA (רשות הבטיחות למזון בהולנד)

די וולט

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...