"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
החביתה היקרה בהיסטוריה? לא תאמינו כמה עלתה הביצה הזו
כמה הייתם משלמים על ביצה בצורת כדור? ומה אם היינו אומרים לכם שמישהו אחר כבר אכל אותה? הביצה הנדירה נמכרה במכירה פומבית בבריטניה לצרכי צדקה, למרות שהעמותה שקיבלה אותה חשבה בהתחלה שמדובר בבדיחה
הביצה הכדורית שנמכרה במחיר של כמה וכמה ארגזי ביצים. צילום: Thomson Roddick Callan

החביתה היקרה בהיסטוריה? לא תאמינו כמה עלתה הביצה הזו

כמה הייתם משלמים על ביצה בצורת כדור? ומה אם היינו אומרים לכם שמישהו אחר כבר אכל אותה? הביצה הנדירה נמכרה במכירה פומבית בבריטניה לצרכי צדקה, למרות שהעמותה שקיבלה אותה חשבה בהתחלה שמדובר בבדיחה

Alchemiq AIמערכת feedy
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

ביצה כדורית נדירה, שתוארה כ"אחת למיליארד",נמכרה במכירה פומביתתמורת 200 ליש"ט (כ-900 שקל), ותרמה לסך כולל של 5,000 ליש"ט (יותר מ-22,000 שקל) שנאספו עבור קרן Iuventas. הביצה התגלתה על ידי אישה בסקוטלנד בקופסה שקנתה מסופרמרקט Asda מקומי באָייר.

הביצה הבלתי רגילה הגיעה לידיו של אד פאונול מלמבורן במחוז ברקשייר. פאונול הבחין בביצה למכירה בזמן שהיה בפאב, והחליט לנסות את מזלו. לאחר כמה כוסות בירה, הוא קנה את הביצה באופן ספונטני תמורת 150 ליש"ט (קרוב ל-700 שקל). "זה די כיף... אני חושב שעבור 150 ליש"ט זה היה כסף שהושקע היטב", אמר פאונול ל-BBC News כשנשאל אם הוא מתחרט על הרכישה.

מאז שרכש את הביצה באוגוסט, פאונול ניקב את הביצה – כלומר תוכן הביצה הוצא בלי לשבור את הקליפה. לאחר מכן הוא תרם את הקליפה לקרן Iuventas – ארגון צדקה המספק ייעוץ, אימון חיים ותמיכה נפשית לצעירים באוקספורד.

תחילה, הקרן חשבה שתרומתו של פאונול הייתה בדיחה, לפני שהחליטה למכור אותה במכירה פומבית. "הייתי קצת סקפטית בהתחלה, כי חשבתי שזו בדיחה", אמרה רוז ראפ מקרן Iuventas. היא הוסיפה שרק כשחבר שלח את כתבת החדשות היא הבינה שזו הצעה רצינית וקיבלה אותה מייד.

הקרן הגתה תוכנית להעמיד את הביצה הכדורית למכירה פומבית, כחלק ממכירה של פריטים אחרים עבור ארגון הצדקה. "אנחנו שמחים ונרגשים שהביצה נמכרה, כי זה אומר שנוכל להמשיך לעשות את מה שאנחנו עושים", אמרה ראפ. "הכסף שנאסף יעזור לצעירים בגילאי 13 עד 25 המתמודדים עם קשיים נפשיים. זה יאפשר לנו להגיע ליותר צעירים הזקוקים לתמיכה או נמצאים ברשימות המתנה ארוכות".

לפי דיוויד מילר מבית המכירות הפומביות Thomson Roddick Callan, ביצים עגולות נחשבות לתופעה של "אחת למיליארד". רשת הטלוויזיה האוסטרלית 9 ציינה כי בעוד שביצים כדוריות הן נדירות ביותר, תגליות דומות נעשו במקומות אחרים, כולל כמה כאלו שהתגלו באוסטרליה בשנים האחרונות.

פאונול הביע שביעות רצון, והוסיף שהחוויה הייתה "די כיפית". האופי הבלתי רגיל של הביצה ונדיבות תרומתו של פאונול עזרו להפנות תשומת לב לצרכים של צעירים המתמודדים עם אתגרי בריאות הנפש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...