"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
פריצת דרך מדעית: חלופה לא ממכרת לשיכוך כאבים
חוקרים גילו מנגנון שמאפשר להקל על תחושות כאב בלי ליצור תלות גופנית בחומרים זרים וממכרים
משככי כאבים. צילום: צילום: גטיאימג'ס

פריצת דרך מדעית: חלופה לא ממכרת לשיכוך כאבים

חוקרים גילו מנגנון שמאפשר להקל על תחושות כאב בלי ליצור תלות גופנית בחומרים זרים וממכרים

מערכת feedy
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

מחקר חדש חושף אפשרות לטיפול בכאב ללא סיכון להתמכרות, באמצעות מנגנון פעולה ייחודי המבוסס על מים כבדים. המחקר,שפורסם בכתב העת Nature Biomedical Engineeringבחודש שעבר, מציע תקווה חדשה למיליוני אנשים הסובלים מכאב כרוני.

צוות חוקרים בינלאומי בהובלת פרופסור ליו שיאוגאנג מהמחלקה לכימיה באוניברסיטה הלאומית של סינגפור (NUS), חשף תובנות חדשות על תעלת היונים TRPV1 (ר”ת של transient receptor potential vanilloid 1), שהיא מרכיב מפתח בתחושת כאב. המחקר מתמקד באופן שבו מולקולות מסיסות יכולות לווסת אותות כאב, ומציע דרך חדשה לניהול כאב בטוח יותר וללא סיכון להתמכרות.

החוקרים פיתחו ננו-גלאי מתקדם, המסוגל להבחין בין מים רגילים (H₂O) למים כבדים (D₂O). טכנולוגיה חדשנית זו אפשרה מעקב בזמן אמת אחר דינמיקת המים ברמת התא הבודד והמולקולה הבודדת. המחקר הראה כי כאשר מים כבדים עוברים דרך תעלת TRPV1, הם מדכאים העברת אותות כאב ומשיגים אלחוש יעיל.

הטיפול החדשני מציע מספר יתרונות בולטים:

  • אין סיכון להתמכרות;
  • תאימות ביולוגית עם הגוף – כלומר חומרים שלא יוצרים תגובות מזיקות;
  • יעיל הן בכאב אקוטי והן בכאב דלקתי כרוני;
  • אינו משפיע על תגובות נוירולוגיות אחרות;
  • עוקף בעיות הקשורות לתלות בתרופות וסבילות.

בניסויים פרה-קליניים, הצליח הצוות להפחית העברת כאב אקוטי וכרוני-דלקתי מבלי להשפיע על תגובות נוירולוגיות אחרות. מנגנון האלחוש המתווך על ידי המולקולות המסיסות מספק חלופה יעילה, ידידותית לגוף ולא ממכרת לתרופות משככות כאבים מסורתיות.

פרופסור ליו מדגיש כי "תגלית זו לא רק מרחיבה את ההבנה המדעית של פעילות TRPV1, אלא גם פותחת אפיקים חדשים לניהול כאב". צוות המחקר מתכנן להמשיך ולחקור את ההשפעות של מים כבדים על תעלות יונים אחרות, עם פוטנציאל ליישום מנגנון זה בטיפול במצבים נוירולוגיים ואתגרים רפואיים נוספים.

המחקר מייצג פריצת דרך חדשנית בהקלה על כאב, עם פוטנציאל להוביל לפיתוח טיפולי כאב בטוחים יותר ולא ממכרים לשימוש קליני. התגלית עשויה להוות נקודת מפנה משמעותית בטיפול בכאב, במיוחד לאור המשבר העולמי בהתמכרות לאופיואידים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...