X

הסיבה המפתיעה להפוך לטבעונים: זה מציל חיים

מחקר שפורסם בחודשים האחרונים מעריך כי אימוץ נרחב של תזונה טבעונית ברחבי העולם עשוי להפחית באופן דרמטי את מספר האנשים המתים מזיהום אוויר

סלט פנצנלה. צילום: Getty Images

טבעונות הפכה לטרנד עולמי בשנים האחרונות, ובישראל היא נפוצה אפילו יותר מרוב חלקי העולם. ועדיין, ישראלים הם בין צרכני הבשר הגדולים בתבל. כעת, מחקר שפורסם בחודשים האחרונים בכתב העת Nature Communications מספק סיבה נוספת ומפתיעה לשקול מעבר לטבעונות: הצלת חיים. סיכמנו את המסקנות בעזרת Claude. 

המחקר שנערך בשיתוף פעולה בין שישה חוקרים ממוסדות שעוסקים במזון, כלכלה וסביבה בבריטניה, איטליה, בלגיה וגרמניה, חושף כי שינוי תזונה עולמי לכיוון מזון מבוסס צמחי עשוי למנוע בין 108,000 ל-236,000 ממקרי המוות המוקדמים בשנה ברחבי העולם, המהווים 3%-6% מהתמותה, ולהגביר את התמ"ג העולמי ב-0.6-1.3 טריליון דולר.

אזורים שבהם מגדלים בעלי חיים בצפיפות גבוהה, למטרת אכילת בשרם, רושמים פליטת אמוניה בכמויות גבוהות מגללי בעלי חיים. פליטות אלו, יחד עם מזהמים אחרים, יוצרים חלקיקים עדינים קטלניים. מעבר לתזונה מבוססת צמחים, כמו צמחונות או טבעונות, יאפשר להוריד את כמות הבהמות המגודלות לצרכי מאכל ולהפחית באופן משמעותי את פליטת האמוניה – מה שישפר את איכות האוויר.

ההשפעות החיוביות צפויות להיות נרחבות, אך בולטות במדינות כמו בלגיה, הולנד, צפון איטליה, דרום סין והמערב התיכון של ארה"ב. אימוץ תזונה טבעונית באירופה ובצפון אמריקה לבדן עשוי למנוע 20% ממקרי המוות הנגרמים על ידי זיהום אוויר חיצוני.

מעבר לתועלת לבריאותנו, השיפור באיכות האוויר צפוי להגביר את תפוקת העובדים במפעלי תעשייה, מחקלאות ועד ייצור. כלכלנים מעריכים כי מעל טריליון דולר עשויים להתווסף לתמ"ג העולמי אם אנשים יעברו לתזונה מבוססת צמחים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר