ה-FBI הוציא בימים האחרונים אזהרה חדשה ומוזרה למדי מפני סוג חדש ומטריד של מזימת סחיטה מקוונת, המכונה "חטיפת סייבר". "חטיפה" כזו מכוונת יותר ויותר נגד סטודנטים הלומדים בחו”ל, ובמיוחד סינים הלומדים בארה"ב, תוך ניצול של המרחק ביניהם לבין משפחותיהם. נעזרנו ב-Claude כדי להסביר את התרמית האכזרית.
לפי ה-FBI, “חטיפת סייבר" מתבצעת כאשר נוכלים יוצרים קשר באופן אנונימי עם סטודנטים דרך הרשת, ומאיימים לפגוע במשפחותיהם אם לא יבודדו את עצמם וישלחו תמונות שמהן נראה כאילו הם נמצאים בשבי – כל זה מבלי שיש סביבם אף אדם שמחזיק אותם בכפייה. לאחר שהסטודנטים מספקים את התמונות, הן נשלחות למשפחותיהם, תוך איום לפגוע בילדיהן אם לא תשלמנה דמי כופר. לאחר התשלום, ה"חוטפים" מנחים את הצעירים פשוט לחזור למגוריהם ולמוסדות הלימודים שלהם.
המקרה שהוביל לאזהרה החמורה הוא זה של קאי ג'ואנג בן ה-17, תלמיד בתוכנית חילופי סטודנטים שנעלם ביוטה ומשפחתו נדרשה לשלם כופר בגובה 80,000 דולר תמורת חזרתו. משפחתו של ג’ואנג דיווחה עליו כנעדר ב-28 בדצמבר, לאחר שקיבלה דרישה לתשלום כופר בגובה 80,000 דולר תמורת חזרתו מה"שבי". משפחתו המאמצת בארה"ב כלל לא ידעה שמשהו חריג קורה, משום שלדבריהם, זו היתה הפעם השנייה הוא יצא מהבית עם ציוד קמפינג – ב-20 בדצמבר הוא כבר הונחה על ידי החוטפים לעשות זאת, אך שוטרים שהבחינו בו פקדו עליו לשוב הביתה בשל הקור העז, שאינו מתאים לקמפינג.
לאחר שהאיומים המשיכו, כאמור, הוא יצא לניסיון שני, והפעם מוצלח, לציית לדרישותיהם של ה"חוטפים". הוא התמקם בהרי יוטה, באוהל פשוט, עם מעט אוכל וללא אמצעי חימום מספיקים.
לפי ה-FBI, סטודנטים סינים נבחרים להונאות אלה באמצעות טקטיקות דיוג (פישינג) וחשבונות אישיים שנפגעו. המקרה של ג'ואנג אינו הראשון מסוג זה – כבר ב-2021 דווח על סטודנט סיני בן 20 שנעלם במדינת מישיגן והוריו הונחו לשלם ל”חוטפיו” 6,000 דולר. לאחרונה אירע דבר דומה לסטודנט סיני שלומד בסן דייגו שבקליפורניה, עד שה-FBI התערב ועצר את הסחיטה.
מומחים טוענים שהמעקב התמידי והפולשני אחר אזרחי סין הקלו על רמאים לאסוף מידע אישי ולמקד את מאמצי הסחיטה נגד משפחות אמידות שילדיהן לומדים בחו"ל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
