"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תינוקות - כן, דבורים - לא: הדברים שמותר, ואסור, לשלוח בדואר

איפה מינו קופים לדוורים, מה הפריט הכי מוזר שנשלח בדואר ולמה הדואר האמריקאי התיר לשלוח תינוקות אבל לא דבורים - הנה כמה עובדות מעניינות על דואר מרחבי העולם

,עודכן
0השמעה
חבילה מאמזון. צילום: רויטרס

בחודשים האחרונים דובר לא מעט על דואר ישראל - על מצב החברה, השירות הטוב פחות או עוד-יותר-פחות שלקוחות מקבלים ממנה ועל ההפרטה הבלתי נגמרת שלה. זה גרם לנו לתהות מה, מלבד איך לעשות את זה נכון במדינה קטנה של 10 מיליון תושבים, אנחנו לא יודעים על דואר. הנה מה שמנועי הבינה המלאכותית ChatGPT, Perplexity ו-Forefront מצאו לנו:

  • במהלך ההיסטוריה שימשו לא מעט בעלי חיים להעברת דואר: יונים הן הידועות ביותר, והיו בשימוש בין היתר בתקופת המצור על פריז בשנות ה-70 של המאה ה-17, כאשר לא ניתן היה להעביר מכתבים על הקרקע בשל הצבא הפרוסי שהקיף אותה. באוסטרליה, השתמשו תושבי העיירה ניוסטד בכלבים בתחילת המאה ה-20, כאשר חיברו שקי דואר לקולרים שלהם. כמו כן, בתחילת המאה ה-20 מחלקת הדואר והטלגרף הבריטית בהודו אילפה קופים לשמש כדוורים למקומות נידחים, והם אפילו הולבשו במדים. בארה"ב פעל במשך שנה וחצי שירות דואר על גבי סוסי פוני, מ-1860 עד 1861. כמו כן, עד היום פועל במדינה דואר המובל על ידי פרדות – בשמורת הילידים הבסופאי באריזונה, שבתחתית הקניון הגדול.
  • בתחילת המאה ה-20, היה חוקי לשלוח תינוקות דרך שירות הדואר האמריקאי.
  • אפשר לשלוח בדואר תפוח אדמה שעליו חרותה הודעה לחבר או לאויב.
  • לעומת זאת, מה שלא חוקי לשלוח בדואר הוא דבורים. הסיבה לכך היא שהן עלולות להימלט מהאריזה ולגרום נזק לעובדי הדואר ולאחרים.
  • פריטים נוספים שהדואר האמריקאי לא מוכן להעביר כוללים חומרים פורנוגרפיים (אז איך בדיוק מפיצים את "פלייבוי"? אל תשאלו אותנו), חומרי נפץ, רוב סוגי בעלי החיים, אלכוהול, מוצרי טבק וכרטיסי לוטו.
  • בשנת 2014 שלח אדם חישוק (הולה-הופ) בדואר. החישוק הגיע בהצלחה.
  • לשירות הדואר האמריקאי (USPS) יש משרד המוקדש לפענוח כתב יד גרוע. הסיבה לכך היא שאנשים רבים עדיין מעדיפים לשלוח מכתבים וגלויות בכתב יד, ולפעמים הוא עלול להיות קשה לקריאה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר