"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תיעוד נדיר: דוב גריזלי גורר דוב שחור באלימות

תושבי קנדה שהיו בדרכם חזרה הביתה לאחר טיול נתקלו בדור גריזלי שגורר דוב שחור תוך ניסיונות אכזריים לנסוג בצווארו. מומחים מסבירים למה זה קורה ובאיזו תדירות

,עודכן
0השמעה
דובי גריזלי. צילום: אי.אף.פי (אילוסטרציה)

תיעוד וידאו נדיר שעלה לפני שבוע לפייסבוק מראה דוב גריזלי גורר באלימות את גופתו של דוב שחור, תוך שהוא מנסה לנגוס בה. נעזרנו ב-ChatGPT כדי להסביר מה סביר שקרה שם:

סדרת סרטונים קצרים, ששותפו על ידי סוזן גריפית' מהעיירה דוסון קריק (שאינה קשורה לסדרה בשם זה) שבקולומביה הבריטית (אחד ממחוזות קנדה), מציגה את דוב הגריזלי גורר את הדוב השחור הקטן לצד הכביש. גריפית' תיארה זאת כ"אחד הדברים המטורפים ביותר שראינו בנסיעה הביתה".

המקום בו צולמו הסרטונים נמצא בהרי הרוקי הקנדיים, אזור המפגש בין המחוזות אלברטה וקולומביה הבריטית, שהוא ביתם של שני זני הדובים המוכרים. מהתיעוד לא ברור האם דוב הגריזלי מצא את הדוב השחור מת, או שמא הרג אותו בעצמו.

רוצים לדעת עוד?

יש לנו עוד כל כך הרבה מידע מעניין לשתף איתכם! תנו לנו את המייל שלכם, וניתן לכם את הכתבות הכי מעניינות בעולם.

דובי גריזלי הם טורפי-על, שצדים כמעט כל סוג של בעלי חיים אחרים שניתן להעלות על הדעת, אך נהנים בעיקר לאכול נבלות של בעלי חיים שכבר מתו ללא ‘עזרתם’. לדברי פרנק ט’ ואן מאנן, אקולוג מהמכון הגיאולוגי של ארה"ב ומנהיג צוות המחקר לדובי גריזלי המשולב בין סוכנויות שונות, "זה נראה כמו דוב שחור קטן יחסית, שלא מהווה תחרות עבור דוב גריזלי בוגר". הוא הסביר שדובי הגריזלי אוכלים מינים אחרים של דובים, במיוחד לקראת שנת החורף, וכבר קיימים מקרים מתועדים דומים.

כך, למשל, באוגוסט 2022 נתקלו מטיילים בפארק הלאומי בַּאנְף בדוב גריזלי שזלל פגר של דוב שחור. סטיב מישל, מומחה להיתקלויות בין בני אדם לבעלי חיים בפארק הלאומי באנף, אמר אז שתקריות כאלו עשויות להיות שכיחות יותר מכפי שאנו יודעים, אך למיטב ידיעתו המקרה הזה היה הרביעי בלבד שתועד. ב-2018 אירעה תקרית מזעזעת אף יותר, כאשר דוב גריזלי צולם תוקף אם דובה שחורה וגוריה במאורה באלברטה, והורג את אחד הגורים. האחרים נמלטו.

כריס סרווין, לשעבר מתאם החזרה של דוב גריזלי עבור שירות הדגים וחיות הבר של ארה"ב, מדגיש שמפגשים כאלו מונעים אך ורק על ידי הצורך האינסטינקטיבי לאכול, ודובי גריזלי לא תוקפים מינים אחרים למטרות "כיף, רווח, כעס או נקמה”.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר