"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המלכה שהוכתרה, הודחה והוצאה להורג לפני גיל 17

היא למדה כמה שפות, כולל ערבית ועברית, הפכה למלכה, הודחה, נכלאה ולבסוף הוצאה להורג - וכל זה ב-16 שנים ו-4 חודשים. קורות החיים העמוסים של הנערה שהפכה למלכה לתשעה ימים

,עודכן
0השמעה
מלכה צעירה. צילום: Ahmed Abd Elrhman / Pexels

שלטון מלוכני מספק לאנושות כבר אלפי שנים זרם בלתי פוסק של דרמות, שלעומתן "היפים והאמיצים" נראית כמו סרט טבע מייגע של סיר דייויד אטנבורו – אבל אפילו בין כל המזימות והתככים שנרשמו בספרי ההיסטוריה, מעטים היו דרמטיים וטרגיים כמו חייה של ליידי ג’יין גריי, שזכתה לכינוי "מלכת תשעת הימים". נעזרנו ב-Forefront כדי לתמצת את קורות חייה המאוד צפופים:

ליידי ג'יין נולדה באוקטובר 1537 למשפחה אצילה, בתם הבכורה של הנרי גריי, המרקיז השלישי מדורסט, ופרנסס ברנדון, אחייניתו של המלך הנרי השמיני. ג'יין הייתה ילדה אינטליגנטית ביותר, ושלטה במספר שפות, ביניהן ערבית ועברית. היא נחשבה גם למחויבת עמוקות לאמונה הפרוטסטנטית. היא הייתה בת דודו של אדוארד השישי, בנו היחיד של הנרי השמיני, מה שהציב אותה בקו הירושה לכס המלכות האנגלי.

הנרי השמיני מת ב-1548, ואותו אדוארד השישי הומלך למרות שהיה בן 10 בלבד. 5 שנים בלבד לאחר מכן, ב-1553, כאשר היה בן 15, חלה גם אדוארד. מכיוון שלא הספיק בגילו הצעיר להוליד יורש, ומחשש לחזרה של הנצרות הקתולית לשלטון אם אחותו למחצה מרי, שהיתה קתולית אדוקה, תחליף אותו, אדוארד הכריז על ערש דווי כי ג’יין, בת גילו שגם היא היתה בת 15 בלבד, היא יורשת הכתר. הוא מת ב-6 ביולי, וג’יין הוכתרה למלכה ב-10 ביולי.

רוצים לדעת עוד?

יש לנו עוד כל כך הרבה מידע מעניין לשתף איתכם! תנו לנו את המייל שלכם, וניתן לכם את הכתבות הכי מעניינות בעולם.

עם זאת, שלטונה של ג'יין היה קצר מועד. רוב תושבי המדינה תמכו במרי הקתולית, שכאמור הייתה הראשונה בתור לכס המלכות אחרי אדוארד. מרי אספה תמיכה במהירות וגייסה את כוחותיה. תשעה ימים בלבד לאחר שג'יין הוכתרה למלכה, רכבה מרי אל תוך לונדון ללא כל התנגדות, וג'יין נכלאה במצודת לונדון – בית הכלא האגדי על שפת נהר התמזה.

למרות שנחשבה בוגדת במלוכה, ג'יין זכתה לחנינה מהוצאה להורג בשל גילה הצעיר, והאמונה שהיתה בסך הכל פיון בידי גברים שאפתניים, ובמיוחד אביה וחמיה. עם זאת, מרד לא מוצלח בראשות תומס וייאט בן ה-32 בתחילת 1554, שקרא להחזיר את ג'יין לכס המלכות, גזר את גורלה. כדי למנוע כל איום פוטנציאלי על שלטונה, המלכה מרי הראשונה הורתה על הוצאתה של ג’יין להורג.

ב-12 בפברואר 1554, כשבעה חודשים בלבד לאחר המלכתה וארבעה חודשים לאחר יום הולדתה ה-16, נערף ראשה של ליידי ג'יין גריי במצודת לונדון. סיפורה הוא סיפור טרגי של נערה צעירה, אינטליגנטית ואדוקה שנקלעה למאבקי הכוח האכזריים של חצר טיודור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר