"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

חם לכם? שיאי הטמפרטורות שנמדדו במקומות ישוב

אנחנו יודעים ש-32 מעלות בתל אביב ו-47 בערבה זה עינוי טהור, אבל הוא מתגמד לעומת הטמפרטורות שנמדדו בערים שונות ברחבי העולם בעשרות השנים האחרונות. מסע וירטואלי למקומות החמים בתבל

,עודכן
0השמעה
תרמומטר מראה על טמפרטורה גבוהה. צילום: Gerd Altmann / Pixabay

גל החום הכבד בישראל ביומיים האחרונים גורם חוסר נוחות רב למי שלא טס מלדינה קרה יותר – אבל הוא מתגמד לעומת החום שנמדד בכמה מקומות אחרים בעולם במהלך מאה ומשהו שנות מדידה. אז בואו נמצא לנו איזו בריזה קלה, שתיקח אותנו למקומות יותר חמים אפילו מ-47 המעלות שצפויות להימדד היום בערבה:

Furnace Creek, Death Valley, ארה"ב (56.7°C)

Furnace Creek ("ערוץ הכבשן") נמצא ב"עמק המוות" של קליפורניה, שנקרא כך בשל התנאים הקשים השוררים בו ולא מאפשרים כמעט שום חיים. נווה המדבר הזה מחזיק בשיא הטמפרטורה שנמדדה אי פעם בצורה מהימנה על פני כדור הארץ. המקומיים אולי לא בדיוק מטגנים ביצים על המדרכה, אבל כנראה שהמדף הכי פופולארי בסופר המקומי הוא של התכשירים למניעת הזעה.

טימבוקטו, מאלי (54.4°C)

טימבוקטו, העיר האגדית הנמצאת בלב מדבר הסהרה באפריקה, ראתה בחייה לא מעט חום קיצוני. כשהטמפרטורות מזנקות מעל 40 מעלות צלזיוס, המקומיים הופכים את דיונות החול לסאונות מאולתרות. קוביות קרח מפחדות מטימבוקטו כמו ערפדים מאור השמש.

רוצים לדעת עוד?

יש לנו עוד כל כך הרבה מידע מעניין לשתף איתכם! תנו לנו את המייל שלכם, וניתן לכם את הכתבות הכי מעניינות בעולם.

אהוואז, איראן (53.7°C)

אהוואז, הממוקמת במחוז ח'וזסטן באיראן, גם היא חמה ביום ממוצע כמעט כמו במלחמה גרעינית. הרחובות צרובי-השמש שלה יכולים לגרום לכם לפקפק בקיוכם בעודכם חוצים את האספלט על קצות האצבעות, מתפללים לאללה שהקיץ יגמר כבר. שמשיות מספקות מעט צל, והתושבים פיתחו חוש חד לזיהוי מקומות המסתור הטובים ביותר עבור משאיות גלידה.

מיטריבה, כווית (53.6°C):

מיטריבה מתגאה בטמפרטורות חמות מספיק כדי לצלות קבב על מכסה המנוע. התושבים למדו לחיות כמו לטאות (כלומר, לזוז כמה שפחות), ומחפשים מפלט בבניינים ממוזגים תוך שהם חולמים על לימונדה קרה.

טוּרְפַּאן, סין (49.8°C)

התכשיט המדברי של אזור שינג'יאנג בסין, מחוז האויגורים, הוא גיהנם עלי אדמות גם בלי הזוועות הפוליטיות וההומניות שמתרחשות בו. המקומיים מתייחסים לאבטיח קר כקדוש, כאשר כל ביס עסיסי מספק הפוגה רגעית מטמפרטורות התופת.

צ’וּרוּ, הודו (48°C)

העיר צ’ורו שבמדינת רג'סטאן לוקחת את המושג "חום אימים" לגבהים חדשים. כשהטמפרטורות מטפסות, התושבים הופכים לכבאים חובבים, שמכבים להבות דמיוניות על מדרכותיהם עם אקדחי מים וקללות יצירתיות. משאיות גלידה זוכות למעמד של רכבי הצלה, ומספקות הקלה נחוצה לאוכלוסייה שטופת הזיעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר