"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גם כלבים ברשימה: אלו עשר החיות הכי מסוכנות לבני אדם

חלקם מפתיעים אותנו בלי ששמנו לב אליהם, אחרים אנחנו מעצבנים כאשר אנחנו פולשים לשטחי המחיה שלהם או משחקים איתם באגרסיביות. רשימת בעלי החיים שהורגים הכי הרבה אנשים

,עודכן
0השמעה
הוא יכול להיות מסוכן בדיוק כמו שהוא חמוד. כלב חושף שיניים. צילום: Free.gr / Pixabay

בדרך כלל, כשחושבים על בעלי חיים מסוכנים או קטלניים, חושבים על נחשים, עקרבים, כרישים ואלמנות שחורות - אבל עם כל הכבוד, הם לא רוצחים כאלה סדרתיים ומתוחכמים כמו שהוליווד עושה מהם. אילו חיות אחרות גורמות למקרי מוות אנושיים רבים? נעזרנו בבינות המלאכותיות Perplexity ו-Forefront, כדי ללמוד על עשר החיות שהורגות הכי הרבה אנשים כל שנה:

  1. יתושים (725,000-מיליון מקרי מוות בשנה)
    למרות גודלם הקטן, יתושים הם בעלי החיים הקטלניים ביותר על פני כדור הארץ. הם אמנם אינם הורגים בני אדם באופן ישיר, אך הם אחראים להפצת מחלות כמו מלריה, קדחת דנגי ווירוס זיקה. לפי ארגון הבריאות העולמי, יתושים גורמים לכ-725,000 מקרי מוות בשנה, בעיקר באפריקה, וגורמים אחרים טוענים שהמספר קרוב יותר למיליון.
  2. נחשים (50,000-100,000 מקרי מוות בשנה)
    למרות שכמה מיני נחשים יכולים להגיע לגדלים מפחידים למדי, מינים מסוכנים רבים הם קטנים יחסית. הכשות נחשים ארסיים גורמות בין 50,000 ל-100,000 מקרי מוות בשנה. חשוב לזכור שרוב מקרי המוות הללו ניתנים למניעה באמצעות טיפול רפואי מתאים ומהיר, אמצעי הגנה ויוזמות בריאות הציבור.
  3. כלבים (25,000-35,000 מקרי מוות בשנה)
    ידידו הטוב ביותר של האדם עלול גם הוא להיות מסוכן – אם כי גם כאן, רוב מקרי המוות מכלבים הם לא כאלה שנגרמים על ידי נשיכות, אלא מקרי מוות שהם גורמים באמצעות העברת כלבת. גם כאן, רוב הקרבנות הם באפריקה ובאסיה, שבהן מדינות מתפתחות רבות שאינן מסוגלות להתמודד עם איומים שבמערב נחשבים לכאלה שעברו מהעולם.
  4. חלזונות מים מתוקים (10,000-20,000 מקרי מוות בשנה)
    חלזונות מים מתוקים נושאים מחלה טפילית בשם סקיסטוזומיאזיס, הפוגעת במיליוני אנשים מדי שנה, במיוחד ילדים במדינות מתפתחות. לפחות 10,000 מהנדבקים מתים מהמחלה.
  5. חרקים טורפניתיים (10,000-12,000 מקרי מוות בשנה)
    חרקים מוצצי-דם אלה, המונים 7,000 מיני פשפשים ש-90 מהם מצויים גם בישראל, מעבירים את מחלת צ'אגאס, המסוגלת להרוג גם בני אדם, אם כי זה לוקח לה בין שבועות לחודשים להגיע לשלב שבו זה עלול לקרות.
  6. זבובי צֶה-צֶה (10,000 מקרי מוות בשנה)
    זבובי צה-צה, המצויים באפריקה הטרופית, מעבירים טריפנוזומיאזיס אפריקאי, הידוע גם בשם מחלת שינה אפריקאית.
  7. עקרבים (3,250 מקרי מוות בשנה)
    עקרבים, למרות גודלם הקטן, אחראים לכ-3,250 מקרי מוות בשנה. עם זאת, מתוך 1,750 מינים של עקרבים, רק ל-25 יש ארס חזק מספיק כדי להרוג בני אדם.
  8. תולעי אסקריס עגולות (2,500 מקרי מוות בשנה)
    תולעי אסקריס עגולות עלולות לגרום לזיהום טפילי הנקרא אסקריאזיס, וגובה כמה אלפי קרבנות אנושיים מדי שנה.
  9. שרשורים (2,000 מקרי מוות בשנה)
    שרשורים (באנגלית: תולעי סרט) הן תולעים המתמקמות במערכת העיכול של בעלי חיים שונים, כולל בני אדם, ועלולות לגרום לזיהום טפילי הנקרא טניאזיס, שהורג בכל שנה כ-2,000 בני אדם מדי שנה.
  10. תנינים (1,000 מקרי מוות בשנה)
    החיה הכי פחות מפתיעה ברשימה, והיחידה שלא צריך להסביר למה היא מסוכנת. רוב מקרי המוות הנגרמים על ידי תנינים מתרחשים באפריקה ובאסיה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר