במהלך השנים האחרונות הרשתות החברתיות (ובמיוחד טיקטוק ויוטיוב) הפכו למקומות אידיאליים לחדשנות קולינרית. מתכונים שפורסמו צברו פופולריות בשל פשטות ההכנה, שילוב טעמים חדש והצגה שמושכת את העין. ביקשנו ממנוע הבינה המלאכותית Perplexity כמה רעיונות לארוחה הבאה שלנו, או סתם למשקה טוב:
קפה דלגונה
קפה דלגונה כבש את האינטרנט בסערה בשנת 2020. מקור משקה הקפה המוקצף בדרום קוריאה, ומשם הפך במהרה לסנסציה עולמית. השיקוי המתוק עשוי בחלקים שווים מקפה נמס, סוכר ומים חמים, ואז התערובת מוקצפת עד שהיא הופכת לקצף אוורירי ומרנגי. לאחר מכן מגישים אותו בכוס חלב, ויוצרים אפקט שכבות יפהפה.
לחם ענן
לחם ענן הפך לסנסציה ויראלית כחלופה דלת פחמימות ללחם מסורתי. הוא עשוי משלושה מרכיבים בלבד - חלבון ביצה, סוכר ועמילן תירס - והתוצאה היא לחם בהיר, אוורירי ובעל מרקם דמוי מרנג. הוא זכה לפופולריות בזכות המראה האסתטי להפליא שלו, והעובדה שהוא נטול גלוטן.
פסטה פטה אפויה
בשנת 2021 כבשה הפסטה הזו את האינטרנט בסערה. זהו מתכון פשוט אך טעים להפליא. כל מה שצריך זה לקושש לתבנית אפייה גוש גבינת פטה, עגבניות שרי, שמן זית, שום ועשבי תיבול. לאחר האפייה, גבינת הפטה הופכת לקרמית ומתמזגת עם העגבניות הצלויות ליצירת רוטב טעים. מערבבים עם פסטה מבושלת ומשכנעים את כולם שאתם מאסטרים במטבח.
לייף האק טורטייה
עוד מתכון, או יותר נכון טריק, מבית היוצר של טיקטוק. כל מה שצריך לעשות זה לחתוך חתך אחד מהאמצע לקצה הטורטייה, ואז למלא כל רבע בתוספת אחרת. לאחר מכן מקפלים את הטורטייה לתוך עצמה בצורת רבע וצורבים אותה על מחבת. התוצאה היא ארוחה מהירה וקלה שגם נראית יופי בסטורי. ירקות, גבינות, נקניקים ורטבים - כל האפשרויות והשילובים כשרים (או שלא) ללייף האק הזה.
טאקו בירייה
טאקוס מסוג בירייה זכו לפופולריות עצומה בפלטפורמות המדיה החברתית בשנת 2021. מדובר בטאקו מקסיקניים שממולאים בתבשיל מתובל היטב של בשר בקר או עיזים, בבישול ארוך. לאחר מכן הבשר מוגש בטורטיות תירס וטבול במרק צלול לפרץ נוסף של טעם. השילוב של בשר עדין, טורטיות פריכות ומרק צח הפכו את הטאקו האלה לסנסציה ויראלית. זה מתכון מורכב יותר, אבל הוא שווה את הטרחה.
שוקו חם מוקצף
שוקו חם מוקצף הפך לטרנד ויראלי בשנת 2020. בדומה לקפה דלגונה, המתכון הזה כולל הקצפה של אבקת שוקו, סוכר ומים חמים עד שהוא נהיה בהיר ואוורירי. תערובת השוקו המוקצפת מוגשת בכוס חלב חם (למרות שבואו, בעונה הזו עדיף על חלב עם קרח) ונראה יותר כמו קינוח מאשר משקה. חובה לכל חובבי שוקו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו