נהרות של אושר: כשחושבים על שיט, בדרך כלל רובנו מדמיינים אוניות פאר עם אלפי אורחים ושלל אטרקציות. אך יש גם אפשרות אחרת, אינטימית ורגועה יותר - שיט נהרות. הפלגה בספינה קטנה יחסית, שעוברת לאורך נהרות מרכזיים ועוגנת מדי יום בעיר אחרת. שבוע על נהר הריין בספינה ALEA של גורדון תיירות הוא חוויה לא זולה לתייר הישראלי, יש לציין - אך כזו שמספקת תמורה מלאה לגמרי.
על הספינה - חדרים מרווחים וחוויית אירוח שאין יותר "הכל כלול" ממנה, עם שלוש ארוחות ביום ושלל פינוקים. מחוץ לספינה - סיורים מודרכים ברחבי הולנד ובלגיה. קהל היעד הוא בעיקר בני הגיל השלישי, אם כי החברה מוציאה מעת לעת גם שיט למשפחות.
אירופה על המפה
ביום הראשון נחתנו בקלן שבגרמניה, ולאחר סיור קצר בעיר התקדמנו ישירות לספינה. למחרת הגענו לקינדרדייק, עיירה קטנה בדרום הולנד עם טחנות רוח יפהפיות. משם המשכנו לדלפט, וכיאה לעיר שמזוהה עם קרמיקה בצבעי כחול-לבן, ביקרנו במפעל מקומי.
ביום הבא חיכתה לנו רוטרדם: התרשמנו מהאדריכלות המקומית ונהנינו משופינג ומביקור בשוק אוכל. אני ניצלתי את הזמן כדי לגלות את Oude Noorden, אזור צעיר בטעם טוב עם חנויות בוטיק, מסעדות ובתי קפה. ביום השלישי התמקמנו באנטוורפן, שמוכרת לרבים בזכות הקהילה היהודית שבה. בסמוך לנמל נמצא אזור בילוי שוקק וקסום במיוחד.
לבריסל הגענו בשבת, ולכן היצע האטרקציות היה מצומצם יחסית. התמקדנו בשוקולד הבלגי ובפסל "הילד המשתין" המפורסם. כדאי לנסות את הוופל הבלגי, שהוגש רותח, עם אבקת סוכר ובלי שום תוספות מיותרות.
ספינת האהבה
ביום החמישי - ברוז' היפהפייה, שיש המון מה לעשות בה. מייד לאחר מכן עברנו לגנט - עיר קצת יותר צעירה באופייה, שבה התעלות התכסו ירוק. ביום האחרון, תחת ערפל כבד, שבנו להולנד לביקור בטירת לובנסטיין המרשימה מימי הביניים. משם המשכנו לגורניכם, עיירה קטנה וקסומה עם קצב משלה (אם כי ההגעה אליה היא לא בגדר חובה).
מעבר לתחנות שבדרך, השהות בספינה היא חלק בלתי נפרד מהחוויה עצמה. החדרים מרווחים ופונים לנהר, וצוות מ-15 מדינות דואג לכל מחסורם של האורחים. הארוחות מפוארות וברמה גבוהה, וכמעט תמיד קולעות לטעם של כולם (וזו הרי לא משימה פשוטה לבשל על סיפון ולקבוצה גדולה). התוכנית נמשכת גם אחרי שמסיימים לטייל, ובערבים יש הזדמנויות להתכנס יחד. בהפלגה שבה נכחתי, למשל, הופיעה הזמרת ענת סגל.
אנשים טובים באמצע הדרך
הספינה היא למעשה העוגן המרכזי של החופשה כולה: הלו"ז נבנה בקפידה סביב הארוחות, תוך השתדלות לאפשר גם מנוחה בצהריים. זהו טיול שהוא מעין "ארוחת טעימות" המותאמת לקהל היעד - כלומר אין יומרה להספיק הכל בכל עיר שבה עוגנים, ומקפידים להתחשב בצרכים של האורחים המבוגרים (ועדיין נדרשת לא מעט הליכה מדי יום, וכדאי להביא זאת בחשבון). הפעם מזג האוויר האיר לנו פנים ותנאי ההפלגה היו נוחים, אבל המסלולים עלולים להשתנות במקרה של בלת"מים.
בסיכומו של דבר, היה זה שבוע של הפוגה מהשגרה הלוחצת, ובמציאות שלנו זה לא דבר של מה בכך. ומילה נחוצה לסיום: מארוחה לארוחה בחדר האוכל זכיתי להכיר מקרוב את שותפיי לשולחן - רפי ואן־מארי, משה וסופי, ושלוש האלמנות העליזות שרה, ליאורה ורבקה. כבר לא מייצרים אנשים כמוכם, והדאגה שלכם לעתיד המדינה גורמת לי להאמין שיהיה כאן טוב.
הכותב היה אורח גורדון תיירות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
