כבר לא מה שהיה פעם: האי האהוב שהפך ל''תור אחד ארוך''

יוצרת תוכן תיעדה את הכפר איה שבסנטוריני בשבע בבוקר, עם עשרות תיירים שממתינים בתור ארוך כדי לצלם את אותה תמונה לאינסטגרם, וכינתה את המראה "תור אחד ארוך לשירותים" • הסרטון, שהפך ויראלי, החזיר לכותרות את הוויכוח על תיירות היתר באי האהוב

תור אחד ארוך. צילום: צילום מסך

יעד החלומות של ישראלים רבים תפס השבוע כותרות מסיבה פחות מחמיאה. סרטון שצולם בכפר איה שבסנטוריני בשבע בבוקר, ובו עשרות תיירים עומדים בתור ארוך שמתפתל ברחובות כדי להגיע לאותה נקודת תצפית מצולמת, הפך ויראלי והצית מחדש את הדיון על תיירות היתר.

את הסרטון העלתה יוצרת תוכן בתחום הטיולים שמכנה עצמה Mambo Italiano, שצירפה אליו ביקורת חריפה. "טרנדים ברשתות החברתיות הפכו את המקומות היפים בעולם לתורים אינסופיים, שבהם כולם מחכים שעות רק כדי לצלם את אותה תמונה ולהראות אותה לאנשים שזה כלל לא מעניין אותם", כתבה. לדבריה, "שום דבר לא מתאר טוב יותר את הריקבון השטחי של זמננו".

האי היווני שהפך לתור אחד גדול

הכל בשביל הלייקים

המקום שבו צולם הסרטון הוא נקודת תצפית מפורסמת באיה, המשקיפה אל הים ואל הכנסיות בעלות הכיפות הכחולות, אחד המראות המזוהים ביותר עם סנטוריני. בעקבות הפרסום הציפו גולשים את הרשת בתגובות. חלקם הסכימו שהכפר הפך ל"מצולם מדי", והמליצו לבקר דווקא באזורים השקטים יותר של האי.

אחרים תקפו את תרבות הצילום עצמה. "אנשים כבר לא מגיעים כדי לראות וליהנות, אלא כדי להצטלם ולפרסם בשביל לייקים ותשומת לב", כתב גולש. אחר הוסיף שיותר ויותר מקומות יפים "נהרסים בידי תיירים שמחפשים תשומת לב", עם בתי קפה זהים שכוללים קיר ירוק בכניסה, מוזיקה רועשת ואוכל במחירים מופקעים.

המספרים ממחישים את העומס. לפי נתוני גורמי תיירות ביוון, סנטוריני מקבל כ-3.4 מיליון מבקרים בשנה, שמגיעים בטיסות, בספינות תענוגות ובמעבורות בין האיים. מדובר ביחס של כ-220 תיירים לכל תושב בשנה, צפיפות שלפי מחקר של הנציבות האירופית חורגת ממדדי תיירות היתר המקובלים. סנטוריני, מהאיים הקיקלאדיים שבים האגאי, נמצא כ-200 קילומטרים מהיבשת היוונית.

זאת בזמן שרק לפני כשנה התמודד האי עם בעיה הפוכה לגמרי, ירידה חדה בתיירות בעקבות סדרת רעידות אדמה שפקדו אותו. כעת, עם שובם של ההמונים, חוזר גם הוויכוח הישן על השאלה אם היופי של סנטוריני שורד את הפופולריות שלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר