התראה אדומה ביעד התיירותי: הישראלים מתבקשים לנקוט משנה זהירות

הרשויות באקוודור הכריזו על התראה אדומה ברחבי המדינה בשל החשש מאירועי מזג אוויר קיצוניים הקשורים לתופעת אל ניניו • הישראלים במדינה מתבקשים להתרחק מאזורים המועדים להצפות ולמפולות ולהימנע מחציית כבישים מוצפים

הרשויות באקוודור הנחו את הגורמים המקומיים להגביר את ההיערכות לקראת אירועי מזג אוויר קיצוניים , שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים
הרשויות באקוודור הנחו את הגורמים המקומיים להגביר את ההיערכות לקראת אירועי מזג אוויר קיצוניים | צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

משרד החוץ פרסם היום (רביעי) המלצה לישראלים השוהים באקוודור לנקוט משנה זהירות, לאחר שהרשויות המקומיות הכריזו על התראה אדומה ברחבי המדינה בעקבות התפתחות תופעת אל ניניו והתחזיות להשפעותיה.

הרשויות באקוודור הנחו את הגורמים המקומיים להגביר את ההיערכות לקראת אירועי מזג אוויר קיצוניים. החשש הוא שבחלקים מהמדינה יירשמו גשמים עזים שעלולים לגרום להצפות, לעלייה במפלסי נהרות ולמפולות, בעוד שבאזורים אחרים ייתכנו דווקא תנאי יובש וחום.

משרד החוץ פרסם המלצה לישראלים השוהים באקוודור לנקוט משנה זהירות |

אל ניניו היא תופעת אקלים הקשורה להתחממות חריגה של מי האוקיינוס השקט ומשפיעה על דפוסי הגשם, הטמפרטורות והרוחות. באקוודור, השפעותיה עלולות להיות משמעותיות במיוחד בשל הטופוגרפיה של המדינה והאזורים המועדים להצפות ולמפולות.

במשרד החוץ ממליצים לישראלים הנמצאים במדינה לעקוב אחר הנחיות הרשויות המקומיות ולהימנע משהייה או מנסיעה באזורים שבהם קיים סיכון להצפות, מפולות וזרימות מים. עוד הודגש כי אין לחצות נהרות, נחלים או כבישים שהוצפו - גם כאשר המים נראים רדודים.

במקרה חירום ניתן לפנות למוקד החירום המקומי במספר 911. קו החירום של שגרירות ישראל בקיטו זמין במספר 593-2-3971500+, ומרכז המצב של משרד החוץ בישראל במספר 02-5303155.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר