"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

קפריסין מתקשה להתאושש מהתקיפה האיראנית - והמחירים ברצפה

חלפו כמעט שלושה חודשים מאז התקרית הביטחונית, אולם התיירים חוששים לחזור לקפריסין • מי שמגיעים למלונות מדווחים על תחושה של "בריכה פרטית" וריקנות

,עודכן
0השמעה
איה נאפה. צילום: Gettyimages

התיירות בקפריסין לא מתאוששת אחריתקיפת הרחפנים האיראנייםבחודש מרץ האחרון. אף על פי שחלפו כבר כמעט שלושה חודשים מהתקיפה האיראנית על בסיס חיל האוויר הבריטי בקפריסין, התיירים עדיין לא חוזרים אל האי.

דיווח של הטלגרף הבריטי מציין כי כמות התיירים באי ירדה בכ-30 אחוזים מאז התקיפה, כשגם היום חלק מהמלונות ריקים. בראיון לתקשורת הבריטית סיפר טום אנטוניו, שמוכר טיולי שייט בפאפוס, כי כמות ההזמנות שלו ירדה בשיעור של 50 אחוזים. ביטוי למצב הקשה באי מורגש מאוד, על פי הטלגרף, באחד באזור היוקרתי של האי קאפ סנט ג'ורג'ס. כמות המבלים בבריכות באיזור ירדה כל כך, עד שהתחושה בקרב מעט התיירים שמבלה במקום היא שהם שוחים בבריכה פרטית.

תקרית בחודש מרץ - והתיירים לא חזרו,צילום: Getty Images

גורם נוסף שמתאר מציאות לא פשוטה הוא אנג'לידס כריסטוס, מנכ"ל התאחדות המלונות של האי. כריסטוס סיפר בראיון ל"קפריסין מייל" שזרימת התיירים לאי מצויה במגמת שיפור, אבל מדובר במציאות ש"לא מספיקה כדי לכסות את הפער בהכנסות, שנוצר עקב הביטולים הרבים". הבכיר הקפריסאי ציין כי מבחינה תיירותית, חודש מאי הציג ביצועים נמוכים מאוד.

אחת הסיבות לנזק הגדול ממנו סובל האי קשורה ככל הנראה לקרבתו לאזור הסכסוך במזרח התיכון. קפריסין מרוחק רק 160 קילומטרים מחופי סוריה ולבנון. הקרבה הזו מעוררת חשש בקרב תיירים, כי בהתחדשות הסכסוך יהיה להם קשה לצאת מהאי.

פאפוס. התיירים מרגישים בבריכה פרטית,צילום: GettyImages

בתוך כך, גורם נוסף הפוגע בתיירות באי קשור לעלייה במחירי הנפט שהשפיעה בצורה ישירה על מחירי הטיסות. העלייה הזו, הקשורה גם כן למלחמה בין ישראל וארה"ב לבין איראן, פגעה בכיסם של תיירים רבים והשפיעה על היכולת שלהם לצאת לטיולים זולים.

למציאות הזו השפעה ישירה על האי, שתיירות היא מרכיב מרכזי בתוצר הלאומי הגולמי שלו. כך נוצרת מציאות בה 7 לילות ביעדים פופולריים כמו פאפוס, פרוטאראס ואיה נאפה עולים היום כ-1600 שקלים בלבד. למרות מחירי הרצפה - התיירים לא מגיעים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר