הדרמה סביב ספינת הקרוז MV Hondius ממשיכה להסעיר את אירופה. בזמן שהספינה הנגועה בהאנטה וירוס עושה את דרכה לטנריף שבאיים הקנריים, תושבים ועובדי נמל באי יוצאים למחאה חריגה וטוענים כי הרשויות "מסכנות את הציבור" ולא מספקות מספיק מידע על הסיכונים.
עובדים בנמל סנטה קרוז הפגינו מול בניין הפרלמנט המקומי, נופפו בשלטים והשמיעו צפירות מחאה בעקבות ההחלטה לאפשר לספינה לעגון באזור. חלקם אף איימו לחסום פיזית את כניסת כלי השיט אם לא יינקטו אמצעי בטיחות מחמירים יותר. הספינה, שעל סיפונה התפרץ נגיף ההאנטה ושממנה כבר פונו שלושה חולים במצב קשה, לא הורשתה לעגון בכף ורדה, וכעת ספרד, בתיאום עם ארגון הבריאות העולמי (WHO), אישרה את הגעתה לטנריף במהלך סוף השבוע. אלא שבאי עצמו, לא כולם מוכנים לקבל זאת בשקט.
"זה הקש ששבר את גב הגמל", אמרה אחת התושבות המקומיות ל־BBC, כשהיא מקשרת בין הפרשה לבין תחושת העומס והלחץ שמרגישים תושבי האיים הקנריים בשנים האחרונות בעקבות משברי הגירה ותיירות. לפי התוכנית שפרסמה ממשלת ספרד, הספינה לא תעגון ישירות בעיר אלא תישאר בלב הים, כאשר הנוסעים יועברו בסירות לנמל התעשייתי גרנאדייה - אזור מרוחק ממוקדי מגורים ותיירות. לאחר מכן צפויים רוב הנוסעים להיות מוטסים חזרה למדינותיהם, בעוד 14 נוסעים ספרדים יועברו לבידוד במדריד.
הרשויות בספרד ניסו להרגיע את החששות והדגישו כי לא צפוי כל מגע בין הנוסעים לבין תושבי האי. "האוכלוסייה המקומית תהיה מוגנת לחלוטין", אמרה ראש סוכנות ההגנה האזרחית של ספרד. ובכל זאת, עבור רבים בטנריף, עצם התמונות של ספינת קרוז עם נוסעים ממדינות שונות, חשש מהדבקה, והעברת אנשים לבידוד, מחזירות מיד את הזיכרונות לימי הקורונה הראשונים. באיים הקנריים עדיין זוכרים היטב כיצד אחד ממקרי הקורונה הראשונים בספרד התגלה דווקא בתייר גרמני שביקר באזור, מה שהוביל אז לסגירת מלון שלם בטנריף.
בינתיים, ארגון הבריאות העולמי ממשיך להדגיש כי אין מדובר בתרחיש דומה לקורונה, משום שהאנטה וירוס אינו מתפשט באותה קלות בין בני אדם. למרות זאת, במדינות שונות כבר החלו לעקוב אחרי נוסעים ששהו על הספינה, כולל בארצות הברית ובבריטניה, מחשש לחשיפה לנגיף.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו