"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רמות זיהום מדאיגות: הפריט התמים שאורחי מלונות נוגעים בו מדי יום

גם במלונות ארבעה כוכבים - הפריט הנפוץ בחדר המלון עלול להיות מזוהם הרבה יותר ממה שחשבתם

,עודכן
0השמעה
כדאי להביא מהבית. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

מתקני סבון ושמפו רב־פעמיים הפכו בשנים האחרונות לסמל של קיימות בתעשיית המלונאות. הם חוסכים פלסטיק חד־פעמי, מצמצמים פסולת וזוכים לאהדה רבה מצד מטיילים שמעדיפים לינה ירוקה יותר. אבל מחקר מדעי מעלה תמונה פחות נעימה ולעיתים גם מדאיגה.

גם ניקוי יסודי לא פותר את הבעיה,

מחקר שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת אריזונה מצא רמות גבוהות במיוחד של חיידקים במתקני סבון, שמפו ותחליב גוף רב־פעמיים בחדרי מלון. המחקר, שנערך עבור ארגון Clean the World, בדק 82 דגימות שנלקחו מ־40 חדרים ב־20 בתי מלון שונים - כולם בדרגת שלושה וארבעה כוכבים.

התוצאה הייתה חד־משמעית:ב־100% מהדגימות נמצאה רמת זיהום כלשהי. ביותר מ־60 מהן נמצאו מעל 1,000 יחידות חיידקים לגרם מוצר - הרף המקסימלי שמותר לפי הנחיות מרכז המזון והתרופות האמריקאי למוצרים שאינם מיועדים לאזור העיניים. בכ־40 דגימות הרמות אף חצו את רף ה־10,000.

לדברי עורכי המחקר, הבעיה אינה בהכרח בניקיון המלונות עצמם, אלא בשיטת המילוי. במקרים רבים, כך נטען, המתקנים לא נשטפו או חוטאו בין אורחים, אלא פשוט “מולאו עד הסוף” שוב ושוב. תהליך כזה עלול לגרום לזיהום צולב, ואף עומד בניגוד להנחיות ארגון הבריאות העולמי וה־CDC, שממליצים שלא להוסיף סבון למתקן שאינו ריק לחלוטין.

@dralexsundermann

המחקר אף מציין כי ברגע שחיידקים מתבססים בתוך מתקן רב־פעמי, קשה מאוד לנקות אותו לחלוטין. מחקר נוסף מאוניברסיטת מונטנה הראה כי גם לאחר ניקוי יסודי, רמות החיידקים חזרו לרמה גבוהה בתוך כשבועיים, ללא קשר לשיטת הניקוי.

עם זאת, החוקרים מדגישים כי קיימות עדיין חשובה, אך מציעים לאורחים לשקול פתרון ביניים: להביא מוצרי רחצה אישיים, רב־פעמיים, ולהקפיד לנקות אותם היטב לאחר כל שימוש. כך ניתן לשמור גם על הבריאות וגם על הסביבה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר