בשעות האחרונות שוטפים את הרשתות החברתיות פוסטים רבים הטוענים כי יפן "אסרה על כניסת ישראלים" או סגרה את שעריה לתיירים מישראל בעקבות המלחמה בעזה.
לפי בדיקת "היום" מדובר במידע מוטעה: אין כל שינוי במדיניות הרשמית של ממשלת יפן, ולא הוכרז על איסור כניסה, ביטול פטור מוויזה או מגבלות ייחודיות על אזרחים ישראלים.
Breaking:
— Mega-Politics (@_MegaPolitics) December 20, 2025
Japan officially bans all Israeli tourists from entering the country, citing Israeli atrocities in Gaza . pic.twitter.com/V4WtCmN8uS
המידע השגוי נובע ככל הנראה ממקרה שאירע לאחרונה - מלון במחוז נגאנו שבמרכז יפן סירב לקבל הזמנה מסוכנות נסיעות ישראלית, בטענה לאי־שביעות רצון מפעולותיה של ישראל כלפי הפלשתינים. על פי הדיווחים, במהלך מגעים עם הסוכנות הישראלית ציינה הנהלת המלון כי החלטתה נובעת מעמדתה הפוליטית בנוגע למלחמה בעזה.
בעקבות המקרה פנתה שגרירות ישראל בטוקיו לרשויות המקומיות במחוז נגאנו, בדרישה לבדוק את האירוע ולברר אם מדובר בהפרה של החוק היפני.
לאחר בדיקה ראשונית, ממשלת מחוז נגאנו מסרה למפעילי המלון אזהרה בעל פה, והבהירה כי סירוב לקבל אורחים על בסיס לאום עלול להיחשב אפליה אסורה, בניגוד להנחיות הנהוגות ביפן.
המקרה מצטרף לאירוע נוסף שעורר סערה מוקדם יותר השנה, כאשר מלון בקיוטו דרש מתייר ישראלי לחתום על הצהרה כי לא היה מעורב בפשעי מלחמה במהלך שירותו הצבאי - תנאי שנפסל לאחר התערבות הרשויות.
האירועים מתרחשים על רקע מחאה ציבורית גוברת ביפן נגד הלחימה בעזה, כולל הפגנות ויוזמות אזרחיות, אך אין להם כל ביטוי במדיניות ההגירה או התיירות של המדינה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו