נער ישראלי כבן 18 הצליח להסתנן היום (שלישי) למטוס של חברת אוסטריאן איירליינס ללא כרטיס עלייה למטוס. רק כשנחת בווינה, גילו האוסטרים שאין לו כרטיס טיסה והוא הוחזר לישראל.
המקרה התרחש כחודשיים אחרי מחדל חמור נוסף במהלכו בן 13 עלה על טיסה מנתב"ג לארה"ב - בלי כרטיס טיסה. הוא חמק מכל מעגלי האבטחה כשנצמד לנוסעים אחרים.
מרשות שדות התעופה נמסר: "לאחר בדיקת האירוע התגלה כי הנוסע עבר בידוק ביטחוני אך לא השלים את הליך ביקורת הגבולות. כמו כן, בוצעה בדיקה מיידית מול הגורמים האחראים - רשות האוכלוסין וחברת התעופה והסיפור בבדיקה".
מחברת אוסטריאן איירליינס בווינה נמסר: "מתנהל תחקיר פנימי בנוגע לאירוע, ולכן בשלב זה לא ניתן למסור פרטים נוספים. המטוס המדובר עבר בדיקת בטיחות מקיפה לאחר הטיסה".
לאור הישנות המקרה, נראה שהטעויות לא מתוחקרות כהלכה ובינתיים יש האשמות הדדיות באשר למי הגורם שאחראי למחדל.
מרשות האוכלוסין נמסר: "הנושא הובא לידיעתנו ונמצא בבדיקת כל הגורמים הרלבנטיים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו