"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
טראמפ מכריז: התוכנית להקלה בקבלת ויזה לארה"ב
FIFA PASS תאפשר לבעלי כרטיסים למונדיאל 2026 להזמין ראיונות מזורזים לקבלת ויזה בקונסוליות ארה"ב • מזכיר המדינה רוביו הבהיר: "הכרטיס שלכם איננו ויזה, הוא רק מעניק לך תור מועדף"
טראמפ. "הכדור במגרש של זלנסקי", כך לפי גורם אמריקני. צילום: AP

טראמפ מכריז: התוכנית להקלה בקבלת ויזה לארה"ב

FIFA PASS תאפשר לבעלי כרטיסים למונדיאל 2026 להזמין ראיונות מזורזים לקבלת ויזה בקונסוליות ארה"ב • מזכיר המדינה רוביו הבהיר: "הכרטיס שלכם איננו ויזה, הוא רק מעניק לך תור מועדף"

,עודכן
0השמעה
[object Object]

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הכריז היום (שלישי) על תוכניתFIFA PASS,שתאפשר לבעלי כרטיסים למונדיאל 2026 להזמין ראיונות מזורזים לקבלת ויזה בקונסוליות ארה"ב. "אם יש לכם כרטיס למונדיאל, אתם זכאים לתמיכה בעדיפות לקבלת הוויזה", אמר טראמפ, לפיAP,וקרא לאוהדים להגיש בקשות באופן מיידי.

לקראת המונדיאל: ארה"ב מקימה מערכת ויזות מזורזת לבעלי כרטיסים כדי לארח "כ-10 מיליון איש" // רויטרס

משרד החוץ של ארה"ב אמר כיFIFA PASSייפתח בתחילת 2026, וייתן למבקשים זמן להבטיח תורים לראיונות הרבה לפני תחילת הטורניר ב-11 ביוני 2026. הצעד נועד לקצר את ההמתנה הארוכה שהרתיעה מבקרים זרים רבים.

"התיקים בראש הערימה"

בעומדו לצד הנשיא בחדר הסגלגל, הדגיש מזכיר המדינה מרקו רוביו כי התוכנית מקצרת את לוח הזמנים, אך לא את תהליך הבדיקה."הכרטיס שלכם אינו ויזה. הוא אינו מבטיח כניסה לארצות הברית. הוא מבטיח לכם תור בעדיפות", אמר רוביו, והוסיף כי כל מבקש "עדיין יעבור את אותו תהליך אימות", אם כיהתיקים שלהם יהיו "בראש הערימה".

"התיק שלכם יהיה בראש הערימה". רוביו וטראמפ, ארכיון,צילום: רויטרס

כדי להתמודד עם העומס הצפוי, מחלקת המדינה של ארה"ב הציבה יותר מ-400 פקידים קונסולריים נוספים ברחבי העולם ומתכננת להעסיק 400 נוספים, ובכך להכפיל את כוח האדם בכמה עמדות עם נפח עבודה גבוה. רוביו אמר כי בכ-80%מהמדינות ניתן כעת לקבוע ראיונות לוויזה בתוך 60 יום, ירידה חדה בהשוואה לזמני ההמתנה שהגיעו בעבר ליותר משנה.

ויזה לארה"ב (אילוסטרציה). הישראלים יכולים להסתפק ב-ESTA עבור ביקור,צילום: עמי שומן

נשיא פיפ"א, ג'אני אינפנטינו, נפגש מוקדם יותר עם טראמפ כדי לדון בהשקת התוכנית. "בעזרת ה-FIFA Passנוכל להבטיח שמי שרוכש כרטיס, שהוא אוהד כדורגל לגיטימי, יוכל להגיע ולצפות במונדיאל בתנאים הטובים ביותר", אמר אינפנטינו, לפיThe Hill.הוא כינה את גמר 2026 "המונדיאל הגדול והמכיל ביותר בהיסטוריה" ותיאר את התוכנית כ"דוגמה מוחשית מאוד לכך".

הטורניר ייערך בארצות הברית, קנדה ומקסיקו בין 11 ביוני ל-19 ביולי, וישתתפו בו 48 נבחרות שיערכו 104 משחקים. 78 מהמשחקים יתקיימו על אדמת ארצות הברית, ואינפנטינו צופה שמכירת הכרטיסים תגיע לכ-7 מיליון.

טראמפ אמר כי אירוח הטורניר עשוי להזרים יותר מ-30 מיליארד דולר לכלכלת צפון אמריקה וליצור כמעט 200,000 מקומות עבודה, עם תוספת של כ-17.2 מיליארד דולר לתוצר המקומי הגולמי של ארצות הברית. הוא חזה כי אלפי עסקים קטנים ובינוניים ייהנו מכך.

מטיילים ממדינות המשתתפות בתוכנית הפטור מוויזה של ארה"ב כדוגמת ישראל יכולים להימנע מראיונות קונסולריים על ידי הגשת בקשה לאישורESTA,אך אוהדים ממדינות כמו ארגנטינה, ברזיל וקולומביה עדיין חייבים להשיג ויזה לתיירים, וכעת הם יכולים להשתמש ב-FIFA PASSכדי לקבל תור בעדיפות.

טראמפ הדגיש גם את נושא האבטחה. "נקטנו אמצעי אבטחה נוספים רבים כדי להבטיח שהאירועים יתקיימו בבטיחות ובביטחון מוחלטים", אמר. הוא הזהיר כי משחקים עלולים להיות מועברים מערים מארחות שלא יצליחו לרסן את הפשיעה.FIFA PASSהוא חלק ממאמץ נרחב יותר של מחלקת המדינה, המחלקה לביטחון פנים וצוות המשימה של הבית הלבן למונדיאל. גורמים רשמיים אמרו כי פרטים נוספים יפורסמו בתחילת 2026, ורוביו קרא לאוהדים לפעול במהירות: "העצה שלנו לכולם היא שאם יש לכם כרטיס לאחד המשחקים, הגישו בקשה לויזה בהקדם האפשרי, אם עדיין לא עשיתם זאת. אל תחכו לרגע האחרון", אמר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו