הלם: קנס של מאות שקלים על הליכה מהירה

תקנה מוזרה שנכנסת לתוקף בקרוב עלולה להפתיע כל מי שמטייל ברחובות המדינה האירופית שתטיל קנס על הליכה מהירה

קנס של מאות שקלים למי שיעבור את מהירות ההליכה המותרת. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

מטיילים בסלובקיה עשויים למצוא עצמם במצב לא שגרתי: רשות התנועה הלאומית אישרה חוק חדש שמגביל את מהירות ההליכה ברחבי העיר - לפחות באופן עקרוני.

מטיילים בסלובקיה? תלכו לאט,

לפי הדיווחים, הקנס הצפוי הוא 88 לירות שטרלינג (למעלה מ-400 שקלים), למי שיעבור את מהירות ההליכה המותרת.

לפי החוק החדש, הולכי רגל שממהרים והולכים יותר מ-6 קמ"ש (הליכה מהירה), עלולים להיות חשופים לקנסות.

המטרה הרשמית של החוק היא לצמצם בעיות עם קורקינטים, אופניים חשמליים ורוכבי סקייטבורד, אך החידוש עורר סערה ברשתות החברתיות, כשהתושבים המקומיים וכמה מומחים בתחום התחבורה הציבורית כינו אותו "לא מציאותי".

המטרה הרשמית של החוק היא לצמצם בעיות עם קורקינטים,

"באופן כזה, אפילו ילדים קטנים מתקשים לעמוד במהירות המינימלית", אמר דן קולאר, נשיא קבוצת Cyklokoalicia התומכת בהליכה ובנסיעה על אופניים.

החוק עורר סערה גם מחוץ לסלובקיה. גולשים ברשתות ממדינות כמו בריטניה כתבו "אל תתנו רעיונות לממשלה שלנו". 

החוק צפוי להיכנס לתוקף ב-1 בינואר 2026, אך בכמה מהדיווחים טוענים כי המשטרה תתמקד בעיקר ברוכבים צעירים, ומעט מאוד סיכוי שהולכי רגל מבוגרים ייפגעו בפועל.

למטיילים מומלץ להקפיד על כללי הבטיחות העירונית גם בדרכים - ומי שמגיע עם רכב, כדאי לדעת שסלובקיה מחמירה מאוד עם עבירות מהירות ושתייה ונהיגה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר