שוטרים בהודו נתפסו על חם: תייר יפני תיעד דרישת שוחד במזומן

סרטון ויראלי חושף את השוטרים מתעקשים על תשלום מזומן ומסרבים להנפיק קבלה • השוטרים הושעו כשברקע נשמעים קולות שיש לנקוט בענישה חמורה יותר

שוטרים בהודו תועדו גובים שוחד מתייר יפני במזומן. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

שלושה שוטרי תנועה בעיר גורוגראם, הודו, הושעו מתפקידם לאחר שתועדו בווידאו גובים לכאורה שוחד מתייר יפני.

הסרטון, שצולם באמצעות משקפיים חכמים והופץ ברשתות החברתיות, עורר סערה ציבורית והציף מחדש את סוגיית השחיתות בקרב גורמי אכיפת החוק.

בסרטון נראה השוטר עוצר את התייר,  לאחר שנתפס רוכב כנוסע אחורי על קטנוע ללא קסדה - עבירה שדינה קנס של 1,000 רופי.

במקום להפנות אותו לאפשרות של תשלום דיגיטלי דרך אפליקציית "Parivahan", כפי שמחייב החוק, התעקש השוטר על תשלום במזומן בלבד וסירב לקבל תשלום בכרטיס אשראי. בנוסף, לא הונפקה כל קבלה רשמית על התשלום.

התייר מסר לבסוף שני שטרות של 500 רופי - ותיעד את כל ההתרחשות.

המשטרה המקומית פרסמה הודעה רשמית ברשת X ובה נכתב: "בסרטון שהופץ ברשת נראית התנהגות שאינה עומדת בערכי השירות הציבורי. בתגובה מיידית הושעו השוטרים קארן סינג, שובאם ובופנדר מתפקידם. אנו מחויבים לשקיפות ואפס סובלנות לשחיתות." עוד עודדה המשטרה את הציבור לדווח על מקרים דומים.

האירוע עורר גל תגובות ברשת, כאשר גולשים רבים דרשו ענישה חמורה יותר. "מדוע רק השעיה? זו עבירה פלילית של לקיחת שוחד. יש לעצור אותם, לא רק לתת חופשה בתשלום", כתב אחד המשתמשים. אחר הוסיף: "זו בדיוק הסיבה שהציבור מאבד אמון בשוטרים - יש להחמיר בענישה כדי לשדר מסר ברור".

המקרה, שזכה לתהודה עולמית בשל מעורבות תייר זר והשימוש באמצעי טכנולוגי לתיעוד, מציב סימני שאלה קשים על אמון הציבור ברשויות האכיפה בהודו ועל המאבק בשחיתות בקרב המערכת הציבורית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר