"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"נשיקה אחת": תיירת תיעדה אינספור הטרדות מיניות במצרים

בעודה צועדת בשוק המקומי, תיעדה התיירת אמירות ומבטים מטרידים • "תסתובבי לכאן כדי שאוכל לראות את הישבן שלך" • תופעת ההטרדות המיניות במצרים היא תופעה רחבה, וגם החוקים של א-סיסי נגד מטרידים לא הצליחו למגר את התקריות

,עודכן
0השמעה
אינספור הטרדות במצרים. שיילה והשוק. צילום: מתוך טיקטוק

שיילה, תיירת אמריקנית בעלת חשבון הטיקטוק shaylasjournal, תיעדה את הטיול שלה למצרים, באור קצת אחר: הערות מטרידות מצד המקומיים שנזרקו לעברה וכל זה - בזמן שהיא מצלמת.

"אני עוברת דרך אטרקציות לתיירים במצרים", היא פתחה בסרטון שלה בטיקטוק, ואז נשמע גבר שאומר לה "בשבילך הייתי הורג את אשתי" בעודה הולכת בין הדוכנים במקום שנראה כמו שוק מקומי. "זו אמירה מטורפת", הגיבה לו.

שיילה במצרים,צילום: מתוך טיקטוק

לאחר מכן נשמע גבר אחר אומר לה "בשביל נשיקה אחת...", "בלי נשיקות", היא נשמעה מגיבה לו. ושוב, בתיעוד שנראה מצולם בשוק מקומי נשמע גבר שאומר לה "אני זוכר אותך, אולי מהחלומות שלי".

@shaylasjournal♬ original sound - shayla

"תסתובבי לכאן כדי שאוכל לראות את הישבן שלך", כנראה היה שיא ההטרדות ועוד לא דיברנו על נעיצת המבטים. "את כל כך מתוקה", או "זוכרת אותי?", או "מה עם אחותך", "אני מחבב אותך כל כך", גם היו חלק מה"מחמאות" המטרידות.

תקיפה מינית בכיכר תחריר

תופעת ההטרדות המיניות במצרים היא תופעה רחבה ומוכרת. לפני כארבע שנים הנשיא א-סיסי אישר חוקים הכוללים עונשים נגד הטרדות מיניות, מילוליות או מעשיות. לפי החוק מי שייתפס מטריד, בגלוי או בהסתר, מילולית או מעשית, דינו ארבע שנות מאסר בפועל וקנס כבד. אם יחזור על מעשיו, ישב שבע שנים בבית הסוהר, והקנס יוכפל. בפועל, לא נראה שהחוקים עובדים לו.

CBS Reporter Lara Logan Gang Raped in Egypt 🇪🇬

CBS reporter Lara Logan was in Tahrir Square, Cairo in 2011 & was attacked by up to 400 men who raped her with their hands & poles. Islamophobia.pic.twitter.com/kWIltDVNmz

— Sumit (@SumitHansd)January 6, 2025

בשנת 2011 הותקפה מינית לעיני המצלמות הכתבת לארה לוגן, כאשר הגיעה לסקר את המאורעות בכיכר תחריר ואת נפילת משטר מובארק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר