האפיפיור פרנציסקוס נפטר שלשום בבוקר בגיל 88. אתמול (שלישי), הודיעו באופן רשמי כי ההלוויה צפויה להיערך ביום שבת הקרוב, 26 באפריל בשעה 10:00 בבוקר ולאחר מכן, הודיעו על ימי אבל, עד ליום ההלוויה.
כעת, באתר AFAR מפרסמים פירוט בנוגע למה שאמור להיות פתוח גם במהלך ימי האבל. לפי הפרסום, מסעדות, חנויות ואירועים לא מחויבים לסגור, זה תלוי בהחלטה של בעל המסעדה ויש להתעדכן מולם.
בתי מלון אמורים להישאר פתוחים לפי הדיווח, אך שם ממליצים לוודא מול המלון את ההזמנה. בנוגע למוזיאונים ואטרקציות נוספות, ייתכנו שינויים בשעות הפעילות בחלק מהמקרים ויש להתעדכן ישירות מולם כדי לקבל את תמונת המצב המלאה.
בעקבות ההלוויה, ישנו צפי לעלייה בביקושים מצד מבקרים בעיר רומא. רבים מהמבקרים יהיו כאלה שירצו להיות באירוע ההיסטורי. על פי ההערכות, הביקושים יבואו לידי ביטוי בין היתר גם בחדרי המלון ברחבי העיר.
מאמינים ומבקרים רבים צפויים לפקוד את רומא בסוף השבוע הקרוב, מה שעשוי להוביל גם לעומסי תנועה, עומסים באזורים שונים ברחבי העיר וייתכן שאף השפעה מסוימת על חלק משעות הפתיחה של מוסדות שונים ברומא.
בשיחה עם בכירים בענף התיירות עמם שוחחנו, הם מסבירים כי ישנו צפי שהעיר תהיה פקוקה, בתי המלון יהיו מלאים במבקרים מכל העולם ותהיה לכך השפעה על תיירים בנושאי תנועה, אטרקציות ועוד וכי כדאי להיערך בהתאם לביקור בעיר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו