"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דיווח בבריטניה: "שניות מאסון – המטוס כמעט פגע בהר"

על פי דיווחים בתקשורת הבריטית, מטוס של חברת איזיג'ט ועליו 190 נוסעים ואנשי צוות, כמעט והתנגש בהר • הטייס הושעה וחקירת המקרה הקשה נמצאת בעיצומה

,עודכן
0השמעה
איזיג'ט - לא חוזרת בקרוב. צילום: Getty Images

על פי דיווח באתר הסאן הבריטי, מטוס איירבס 320 של חברתאיזיג'ט, היה קרוב לפגיעה בהר בסמוך להורג'דה שבמצרים. הטייס פול אלסוורת' הושעה, כך עולה מהדיווח, כתוצאה מהאירוע.

עוד עולה מהפרסום באתר כי המערכת שאמורה להתריע על קרבה לקרקע הופעלה, "pull up terrain, terrain, pull up, pull up, terrain ahead, pull up", נאמר במערכת ההתראה. הטייס הצליח להרים את המטוס ובכך נמנע ככל הנראה אסון.

זה היה קרוב,צילום: AP

מערכת GPWS מופעלת במקרים של סכנה במטרה למנוע תאונות ומקרים מסוכנים. המטוס היה בגובה של 3,100 רגל (פחות מקילומטר) מעל הקרקע. בדרך כלל, טייסים שומרים מרחק של כ-6,000 רגל מפסגות ההרים והמקרה הזה, על פי הדיווח בסאן, היה הרבה יותר קרוב.

על המטוס היו 190 נוסעים ולמרבה המזל לא היו נפגעים באירוע, שהתרחש בתחילת חודש פברואר ונמצא כעת בחקירה. באיזיג'ט פעלו על פי הפרוטוקול והשעו את הטייס בן ה-61, אך עדיין לא פורסמו תוצאות רשמיות של החקירה ובחברה פועלים לפי הנהלים המקובלים במקרים מסוג זה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר