"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"מתנהגים כמו לפני הפיגוע": חוששים לטוס לטורקיה? כנראה שאתם היחידים

רק כמה ימים חלפו מאז ששישה בני אדם נרצחו ועשרות נפצעו בפיגוע באיסטנבול, ולפי חברות התיירות – הישראלים ממשיכים לטוס למדינה כרגיל • אחד מהם סיפר: "הייתה האטה קצרה בהזמנות ל-48 שעות, אבל טורקיה חזרה בגדול"

,עודכן
0השמעה
איסטנבול הייתה אחת הערים האהובות על התייר הישראלי, צילום: Getty Images

בעקבותהפיגוע הקטלני שהתרחש ביום ראשון האחרון באיסטנבול, שהותיר אחריו שישה נרצחים ויותר מ-50 פצועים, ישראלים רבים חששו להישאר בטורקיה או להגיע אל המדינה, ולכן חלקם ביטלו את טיסותיהם אליה בימים שלאחר הפיגוע. אך כעת, הכל משתנה.

בשיחות שבכירים בחברות התיירות קיימו עם "ישראל היום", הם מספרים שההזמנות לטורקיה חזרו למספרים שגרתיים וגם שכבר לא נרשמים ביטולים של ישראלים שחוששים מהמצב הביטחוני במדינה.

שירלי כהן-עורקבי, סמנכ"לית אשת טורס, מסבירה: "חזרנו לשגרה מלאה בכל מה שקשור בטורקיה. אין ביטולים חריגים, יש הרבה הזמנות, הכל כרגיל". טלי נוי, סמנכ"לית איסתא, אמרה דברים דומים: "יש הרבה מאוד הזמנות לטורקיה. אין השפעה של הפיגוע שם על הישראלים, שממשיכים להזמין. מהצד השני, אנחנו לא רואים ביטולים בעקבות האירוע, יש תחושה שזה מאחורינו".

מובילה בביקושים. איסטנבול (ארכיון),צילום: יחסי ציבור

אורן כהן מגורי, סמנכ"ל שיווק ומכירות בשטיח המעופף, אמר: "טורקיה חזרה להוביל את טבלת הביקושים, ואיסטנבול אפילו נמצאת במקום הראשון בהזמנות חדשות. חבילות הנופש לעיר נמכרות במחיר של כ-450-400 דולרים לאדם, הכוללות טיסה, מלון והעברות. הישראלים מקבלים תמורה מלאה לכסף ביעד האהוב עליהם כל כך".

זיו רוזן, מנכ"ל גוליבר: "הכל חזר לגמרי, אצלנו כבר מתנהגים ממש כמו לפני הפיגוע. איסטנבול הוא אחד מהיעדים המובילים". ניר מזור, סמנכ"ל קשרי תעופה: "הייתה האטה קצרה ל-48 שעות, אבל לא מעבר לכך. טורקיה חזרה ובגדול, ולא רק איסטנבול, אלא גם אנטליה, שהרבה מאוד מלונות בה מותאמים גם לחופשות חורף".

אילן שלו, סמנכ"ל השיווק של סיטונאית התיירות קווי חופשה, אומר כי אפקט הפיגוע נשכח ושקצב ההזמנות הולך וגובר לטווח הזמן המיידי. "חודש דצמבר הולך לשבור השנה שיאים בזכות תקופת החגים החופפת של היהודים, הנוצרים והמוסלמים", אמר. "כל הטיסות יוצאות מלאות ליעד גם בימים אלה. אנחנו פועלים על בסיס יומיומי להשיג חדרים ביעד בכדי לאפשר מכירה של חבילות נופש באישור מיידי ללקוחותינו. אנו ממליצים שלא להמתין לרגע האחרון כשמדובר ביעד מספר אחת מבחינת ביקושים בתקופה זו, ולהזמין מבעוד מועד ובכך להימנע מעליות מחירים ומאי-זמינות חדרים בבתי המלון בעיר".

מבצר ארניה שבטורקיה (ארכיון),

בשורה התחתונה, בכל חברות התיירות הגדולות בארץ מדווחים על חזרה מלאה לשגרה בכל הנוגע לטורקיה. גם במטה ללוחמה בטרור הרגיעו את הישראלים ששהו במדינה ביום שלאחר הפיגוע, ופרסמו הודעה שלפיה ניתן היה לצאת מהחדרים.

עם זאת, חשוב להדגיש כי ישנה אזהרת מסע לאיסטנבול ברמה 3 כבר תקופה ארוכה. עם זאת, האזהרה אינה נחשבה לחריגה או לגבוהה ביותר. לצורך העניין, גם לדובאי ולבחריין ישנה אזהרת מסע ברמה 3.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר