בענף התיירות מתריעים: "אין מספיק מטוסים, רוצים לטוס בקיץ? שריינו מראש"

התמונות ממעברי הגבול העמוסים לעייפה צפויות להישאר איתנו זמן רב • טלי נוי, סמנכ"לית איסתא, ל"ישראל היום": "הטיסות מלאות לגמרי, ייתכן שהמחירים בקיץ יהיו גבוהים באופן חריג"

בדיקות הקורונה יבוטלו?נתב"ג, צילום: יהונתן שאול

התורים הארוכים, המחירים הגבוהים והטירוף סביב ענף התיירות בשבועות האחרונים - זאת רק ההתחלה לקראת מה שצפוי לנו בקיץ הקרוב.

טלי נוי, סמנכ"לית איסתא, מספרת בשיחה עם "ישראל היום" על מה שצפוי לענף התיירות בקיץ הקרוב וממליצה, "כדאי להזמין כבר לסוכות, המחירים הולכים לזנק כבר אחרי פסח בכ־20%.

"אין מספיק מטוסים כדי לענות על הביקוש, הביקוש עולה על ההיצע", מספרת נוי. "הטיסות מלאות עד אפס מקום, ואנחנו צופים שמי שלא ידאג לשריין לעצמו כרטיסים לקיץ - ימצא את עצמו במצב שלא יהיו כרטיסים, או שהמחירים יהיו גבוהים באופן חריג. זה לא קורה רק בישראל, אלא בכל העולם. זה לא ככה רק בטיסות, אלא גם בבתי המלון. כולם בטירוף. כל העולם בטירוף מוחלט סביב חופשות וסביב ענף התיירות.

"דבר נוסף שמשפיע על המחירים והביקוש זו התיירות העסקית שחוזרת בגדול. אנחנו רואים פתיחה משמעותית בחודשים האחרונים, והכל יחד יוצר מצב של ביקושים גבוהים מאוד לעומת ההיצע המצומצם יחסית. היעדים המועדפים הם טורקיה, איי יוון, איטליה, כפרי הנופש בהולנד, ארה"ב כמובן. דובאי מלאה בהזמנות עד סוף אפריל, ואני צופה שגם שארם א־שייח' יתחזק".

מטוסים בנתב"ג, צילום: צילום: קוקו - ארכיון

בשונה ממה שהכרנו בתקופה האחרונה, נופשים בוחרים לשריין את החופשה מראש כדי להימנע מהמחירים הגבוהים, ואת המגמה ניתן לראות בסוכנויות הנסיעות. "אנשים משנים כרגע את דפוסי ההתנהגות שלהם, כבר לא קונים כרטיסים לימים הקרובים. אנחנו רואים יותר הזמנות לקיץ, לכמה חודשים קדימה. בתקופת הקורונה אנשים הזמינו לכל המאוחר שלושה שבועות קדימה, ועכשיו אנחנו רואים הצטברות הזמנות ליולי ולאוגוסט. זה הסימן האמיתי שהקורונה נגמרה", מסבירה נוי.

הטירוף יתחיל אחרי פסח

סמנכ"לית איסתא מסבירה כי "מגמה נוספת שהולכת וגדלה בישראל היא נושא ההפלגות. MSC ורויאל קריביאן יפעילו הפלגות בקיץ ליעדים אטרקטיביים מאוד, והמחירים נוחים מאוד. הפלגה לשבוע שלם תעלה כ־700 דולר, וזה כולל ארוחות ועגינה בכל היעדים.

"יש לא מעט ישראלים שטסים לדוגמה לברצלונה, וממנה מפליגים ליעדים מדהימים בספינות הגדולות בעולם. זה גם זול באופן משמעותי מחופשות רגילות: כ־1,800 דולר לכל החופשה, כ־250 דולר ללילה לאדם. הביקושים לקיץ מאוד גבוהים, וזה צפוי לגרום לעליית מחירים של כ־20% על המחירים הנוכחיים שכבר גבוהים. גם מי שיסכים לשלם את המחירים הגבוהים, יצטרך בהרבה מקרים להתפשר על טיסות שלא בדיוק יתאימו לו או על מלונות שונים שלא בטוח תכנן לישון בהם. הביקושים כל כך גבוהים שהכל הולך ומתמלא. גם בחלק מההפלגות כבר אין מקומות, ואני ממליצה להזמין חופשות כבר לראש השנה ולסוכות".

הענף מתאושש

נוי מזכירה כי "ענף התיירות חטף שוק בשנתיים האחרונות. אני מקווה שכולנו נתגבר כוח אדם והשירות ישתפר: מחברות התיירות, דרך נמלי התעופה ועד חברות התעופה. יש סיכוי שנראה תורים ארוכים יותר ממה שראינו, אבל כולנו לומדים ומנסים לעשות הכל כדי שזה לא יקרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר