המעצרים בתאילנד נמשכים: שני ישראלים נחקרו בעקבות פתיחת עסקים בלתי מורשים

בפשיטות שביצעו הרשויות נמצאו חנות להשכרת אופנועים, סוכנות נסיעות, מספרה ושתי מסעדות שנוהלו בפועל בידי ישראלים, אף שנרשמו על שם אזרחים תאילנדים • המעצרים הללו מצטרפים לשורה של מקרים דומים שבהם נעצרו ישראלים בתאילנד בשבועיים האחרונים

ארבעה נעצרו בפוקט בחשד שניהלו עסקים שאסורים לפעילות. צילום: פייסבוק

שוטרי ההגירה בתאילנד עצרו השבוע ארבעה זרים, בהם שני ישראלים, שניהלו לפי החשד עסקים אסורים לזרים באזור פאטונג שבפוקט.

בפשיטות שביצעו הרשויות נמצאו חנות להשכרת אופנועים, סוכנות נסיעות, מספרה ושתי מסעדות שנוהלו בפועל בידי ישראלים, אף שנרשמו על שם אזרחים תאילנדים ששימשו כאנשי קש. החוקרים החרימו מסמכים ובוחנים חשד לעבירה על חוק העסקים הזרים, האוסר על תושבי חוץ להפעיל עסקים בתחומים מסוימים.

המעצרים הללו מצטרפים לשורה של מקרים דומים שבהם נעצרו ישראלים בתאילנד בשבועיים האחרונים, חלקם בחשד להפעלת עסקים לא חוקיים וחלקם בעבירות סמים. באי קופנגן נעצרו שלושה ישראלים נוספים לאחר שבמבצע רחב היקף חשפו הרשויות בתי אירוח שפעלו ללא רישוי והעסקת עובדים זרים שלא כחוק.

במקרה נוסף באותו אי נבדק חשד כלפי משקיע ישראלי שהעסיק על פי הדיווחים, שישה עובדים ממיאנמר בעבודות בנייה ללא היתר, תוך שימוש בתאילנדים ששימשו ככיסוי פורמלי. הרשויות החרימו מסמכים וציינו כי ייתכן שמדובר בהפרה שיטתית של חוקי העבודה וההגירה.

מוקדם יותר החודש נעצרו בקופנגן ארבעה חיילים ישראלים בחופשה, לאחר שבמהלך מסיבה פרטית אותרו ברשותם סמים מסוג קוקאין ו-MDMA. בתאילנד הבהירו כי בכוונתם להמשיך לאכוף בקפדנות את החוק כלפי זרים, גם כאלה המגיעים כתיירים, במטרה “להגן על הסדר הציבורי ולשמור על תדמית המדינה כיעד בטוח לתיירות"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר