"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טסים לחו"ל? המל"ל מזהיר את הישראלים מהמדינות הכי מסוכנות

לקראת חגי תשרי, המטה לביטחון לאומי מפרסם לציבור את הערכת האיום העדכנית לישראלים בחו״ל מצד גורמי טרור • זאת, לטובת הגברת המודעות של הציבור הישראלי לאיומי הטרור הנשקפים כלפיו במקומות שונים בעולם ונקיטת פעולות מניעה בהתאם • מדובר בשיקוף עדכני של המגמות המרכזיות בפעילות גורמי הטרור בעולם והשפעתן על רמת האיום הנשקף לישראלים בחו"ל

,עודכן
0השמעה
הפגנה כלפי תיירים ישראלים שהתרחשה בקיץ בחוף ברודוס, יוון (ארכיון). צילום: Getty Images

התקופה האחרונה התאפיינה בהמשך מאמצים למימוש פיגועים כנגד יעדים ישראלים ויהודים מצד גורמי הטרור השונים (רובם בהובלת איראן וחמאס).

במסגרת זו סוכלו עשרות צירי פיגוע, כשלצד זאת, בחצי השנה האחרונה נרשמו מספר אירועים בולטים של תקיפות פיזיות אלימות ופעילויות טרור לצד מקריאנטישמיותמילולית והסתה ברשתות החברתיות.

עם הימשכות המלחמה ובמקביל לאיום הטרור המתגבר, המטה לבטחון לאומי (המל"ל), מזהה מגמת החמרה והתגברות של אירועי אנטישמיות אלימים וצעדים מסלימים מצד גורמים אנטי ישראלים, זאת עד לכדי פגיעה פיזית בישראלים ויהודים בחו"ל, בין היתר לאור הנרטיב האנטי ישראלי והקמפיין התקשורתי השלילי מצד גורמים פרו פלסטינים.

נרשמו מספר אירועים בולטים של תקיפות פיזיות אלימות ופעילויות טרור,צילום: Getty Images

מגמה זו עלולה לעודד ולהניע גורמים קיצוניים לבצע פעילות טרור כנגד ישראלים/יהודים בחו״ל.

עיקרי המגמות

לפי עדכון שהוציא המטה, איראן ממשיכה להוות מחוללת הטרור המרכזית כנגד ישראלים ויהודים ברחבי העולם, הן ישירות והן באמצעות שלוחיה. ברקע, מוטיבציה איראנית גוברת לאור הפגיעות הקשות שספגה במסגרת "עם כלביא" והרצון המתעצם בנקמה.

במסגרת זאת, גם במהלך השנה החולפת סוכלו עשרות צירי טרור בהכוונת איראן, בהם ניסיונות פיגוע נגד נציגויות ישראליות בחו"ל, בבכירים ישראלים לשעבר וביעדים ישראלים ויהודים שונים.

חמאס, במקביל למלחמה בעזה, מרחיב את פעילותו לביסוס תשתיות ולקידום פיגועים כנגד יהודים וישראלים גם בחו"ל.
ארגוני הג'יהאד העולמי והאסלאם הרדיקלי ("המדינה האסלאמית"- דאע"ש, לצד אלקאעידה, אל-שבאב וקבוצות שונות בעולם), ממשיכים להוות איום, כשברקע קריאותיהם לפגוע ביעדים יהודים וישראלים ברחבי העולם, זאת בנוסף לאיום הנשקף מיוזמות מקומיות/מפגעים בודדים.

פעילות גורמי הג׳יהאד העולמי בולטת במדינות אפריקה, באסיה (אפגניסטן, פקיסטן, בנגלדש, חבל קשמיר בהודו ובאינדונזיה), בנוסף לרצון מתמשך לפעולה במדינות אירופה וארצות המזה״ת.

המל"ל שב ומדגיש כי על חצי האי סיני מוחלת אזהרת מסע ברמה 4 - איום גבוה, ויש להימנע מהגעה למרחב בדגש לחופי סיני.

"להערכתנו, ה-'7 באוקטובר' (יום השנה השני למלחמת ״חרבות ברזל"), יכול גם השנה להוות נקודת ציון משמעותית עבור ארגוני הטרור (בדגש לחמאס וגורמי ג'האד עולמי). אפשר כי סביב מועד זה יגברו המאמצים למימוש פיגועים נגד יעדים ישראלים/יהודים בחו"ל, הן באמצעות פעולה מתוכננת והן באמצעות יוזמות מקומיות/מפגעים בודדים", מזהיר המל"ל.

הפעולות בהן יש לנקוט

בשורה התחתונה, "נשמרת פעלתנות ומוטיבציה גבוהים של גורמי הטרור השונים (איראן, חמאס, חזבאללה, ג'יהאד עולמי) לקדם פיגועים כנגד ישראלים ויהודים ברחבי העולם".

לפיכך, המטה לביטחון לאומי מחדד את המלצתו לציבור הישראלי לנהוג באחריות רבה בעת הזו במסגרת נסיעותיו לחו"ל, לבדוק את סטטוס אזהרות המסע של המל"ל (טרם רכישת הכרטיסים ליעד) ולפעול בהתאם להמלצות אזהרות המסע, ולרמת הסיכון במדינה בה מבקרים.

כפי שהומחש בשנה האחרונה, אזהרות אלו מבוססות ומשקפות פוטנציאל איום מוחשי ותקף.

מומלץ להצניע בחו"ל סממנים ישראלים,צילום: אודי ציטיאט

ניתן להתעדכן בכלל אזהרות המסע והמלצות לאמצעי זהירות בעת שהייה בחו"ל, באתר האינטרנט של המטה לביטחון לאומי, ובתוך כך:
להכיר באופן כללי את מדינת היעד אליה נוסעים: הרכב אוכלוסייה, מצב ביטחוני, משטר.
להימנע מהחצנת סממנים ישראלים ויהודים.
להימנע משיח בעברית במקומות ציבוריים.
להימנע מהשתתפות באירועים רבי משתתפים שאינם מאובטחים.
להימנע מנסיעה לאתרים מבודדים ללא נוכחות גורמי ביטחון.
להצטייד מראש במספרי התקשרות עם גורמי הביטחון המקומיים.
שמירה על ערנות בעת שהייה ביעד, שימת לב למתרחש סביבכם.
להתרחק מהפגנות ומחאות.

להימנע מלקיים שיח אודות שירות במערכות הביטחון של ישראל עם גורמים שאינם מוכרים. כמו כן, ממליצים להצניע/לחסום/להסיר תכנים המעידים על שירות במערכות הביטחון, לרבות צה"ל, מחשבונות ברשתות החברתיות.

המל"ל מבקש לחדד ביתר שאת את הסיכון בפרסום/שיתוף תכנים באופן נרחב ברשתות חברתיות (פייסבוק, טלגרם, ווטסאפ, אינטסגרם, טיק טוק וכו') המעידים על שייכות/פעילות לכוחות הביטחון של ישראל (סדיר, מילואים, קבע וכו'). פרסומים אלה מגבירים את הסיכון כי הגורם שפרסם את התוכן או לחלופין מופיע בו, יסומן על ידי גורמים שונים כיעד לפגיעה. לכן, מודיע המל"ל: "אנו ממליצים שלא להעלות לרשתות חברתיות, בשום צורה, תכנים המעידים על שירות בכוחות הביטחון, פעילות מבצעית או תכנים דומים, כמו גם מיקומים בזמן אמת. כמו כן, נדרש לגלות ערנות כלפי פניות חדשות מצד גורמים שאינם מוכרים, בדגש על התווך הרשתי ואנשי עסקים שעיקר פעילותם בחו"ל".

המל"ל ממליץ להימנע מהגעה למדינות הבאות, זאת לאור סכנת חיים ממשית לישראלים השוהים במדינות אלו:

עיראק – כולל החבל הכורדי (הגעה אסורה על פי חוק)

תימן (הגעה אסורה על פי חוק)
ג. איראן (הגעה אסורה על פי חוק)
סוריה (הגעה אסורה על פי חוק)
לבנון (הגעה אסורה על פי חוק)
ערב הסעודית (הגעה מוגבלת על פי החוק)
בנגלדש
סומליה
פקיסטן
אפגניסטן
לוב
אלג'יריה
ירדן
מצרים - כולל חצי האי סיני
תורכיה

באם קיים חשש שנחשפתם לאיום מצד גורמי טרור במדינה בחו"ל, עליכם לעדכן בראש ובראשונה את שירותי הביטחון המקומיים של המדינה בה אתם שוהים, ולאחר מכן את מוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.
כמו כן, לטובת עדכונים/בכל שאלה הנוגעת לסכנות הטרור כלפי ישראלים בחו"ל ניתן לפנות למוקד אזהרות המסע של 'המטה לביטחון לאומי' (פועל 24/7) בטלפון 026667444.
לשאלות/אירועים בסוגיות נוספות, כגון אנטישמיות, ביטחון אישי בהקשרי פשיעה, שירותי בריאות וסוגיות קונסולריות, יש לפנות למוקד משרד החוץ (פועל 24/7) 025303155.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר