דריכות נרשמה היום (רביעי) בקרב ישראלים ששוהים בהוואי, בעקבות אזהרת הצונאמי שפורסמה לאחר רעידת האדמה סמוך לרוסיה.
הנרי, ישראלי שגר בהוואי מספר ל"ישראל היום": "הגל הראשון הגיע ולא היה גבוה. אבל יש עוד גלים בדרך, ההנחיה היא להתרחק מהחופים. אנחנו גרים על גבעה גבוהה. ויש פה הרבה אנשים בכביש, מחכים ברכבים לדעת אם הכל בסדר".
פקקים, אזעקות ותורים לאוכל: הישראלים בהוואי דרוכים לקראת הצונאמי // צילום: ישראל היום
שרית וקובי קפון הגיעו יחד עם בנם להוואי לחופשת יום הולדת. בשעות אחר הצהריים הם יצאו להפלגה ומייד כשירדו ממנה התחילו הטלפונים שלהם לצפצף עם אזעקות על התראות צונאמי. "התחלנו לקבל אזעקה
לטלפון ממש כמו האזעקה שהייתה לנו לפני המלחמה עם איראן. כל הטלפונים סביבנו התחילו לצפצף. אומרים לנו שצונאמי צפוי להגיע ב-19:10 בערב".
"ירדנו מהפלגה וראינו הרבה מאוד פקקים, כולם ברחו. הנהג של המיניבוס לא רצה להביא אותנו למלון כי הוא ממוקם ליד הים. הסברנו לו שאנחנו לא מפה ואין לנו איך להגיע למלון. בינתיים רואים פקקים ענקיים. הוא הסכים להכניס אותנו לחוף ויקיקי שם המלון שלנו והרחובות היו ריקים, רק משטרה ברחובות. הצלחנו להגיע למלון, לקחנו אוכל. כל המלון היה ריק, רק איש ביטחון בכניסה ואין מעליות. החלטנו לחכות בחדר כי אין לנו לאן ללכת. אנחנו נמצאים בקומה 22 וכולם במרפסות מחכים לצונאמי".
המלון לאורחים: "המקום הבטוח - החל מהקומה השלישית"
בתוך כך, תורים נוצרו בכניסה לחנויות כשאנשים הלכו לקנות שתייה ואוכל, כי הם תיארו לעצמם שאולי אחר כך ייסגרו החנויות. גם באתר הנופש אולאני של דיסני הוציאו אזהרה למוזמנים: האורחים ששהו בקומות הקרקע והקומה השנייה קיבלו הנחיה לעלות לקומה השלישית או גבוה יותר, כאמצעי זהירות מפני גלי ענק שעלולים להתקרב לחוף.
בהודעה שפורסמה לאורחים נכתב: "המקום הבטוח ביותר למשפחתכם הוא החל מהקומה השלישית ומעלה. אורחים השוהים בקומות 1–2 מתבקשים לעבור לקומות גבוהות יותר. ייתכן ויתקבלו הנחיות נוספות בהתאם להתפתחויות."
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו