"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי 32 שנים: הסוף לתעלומת רצח זמר הרוק

ריצ'רד ורסטיין, החשוד ברצח המוזיקאי רודני בארגר ב-1993, נלכד בפנמה לאחר עשורים של הימלטות תחת שורת זהויות שאולות • החשוד הוסגר לארה"ב ויועמד לדין במישיגן, ובכך נחתם המצוד הבינלאומי שנמשך במשך עשרות שנים

,עודכן
0השמעה
הרוצח הנמלט. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' בחוק זכויות יוצרים

ריצ'רד ורסטיין, החשוד ברצח שותפו לדירה וזמר הפאנק-רוק רודני בארגר בשנת 1993, נעצר בגינת כלבים בפנמה סיטי לאחר שהצליח לחמוק מהרשויות במשך למעלה מ-30 שנה. ורסטיין, שהשתמש בשורת זהויות בדויות וחי כ"רוח רפאים", הוסגר לארה"ב ויועמד לדין במישיגן.

הרצח שזעזע את סצנת הפאנק

הפרשה החלה בספטמבר 1993 בדטרויט. הקורבן, רודני בארגר (23), המוכר כסולן להקת הפאנק "Cold as Life", נמצא ללא רוח חיים בדירתו לאחר שנדקר למוות. ורסטיין, שהיה שותפו לדירה, נעצר ימים ספורים לאחר הרצח על ידי משטרת דטרויט, אך שוחרר בנסיבות שאפשרו לו להיעלם.

ביוני 1994, לאחר שוורסטיין לא התייצב למשפטו, הוצא נגדו צו מעצר רשמי. מאז, במשך שלושה עשורים, הוא הצליח להערים על מערכות אכיפת החוק בארה"ב ובעולם, תוך שהוא משנה את שמו ומאמץ אורח חיים של פליט נצחי.

רודני בארגר,צילום: שימוש לפי סעיף 27א' בחוק זכויות יוצרים

חיים בזהות שאולה: הרוצח שהפך ל"רוח רפאים"

החקירה העלתה כי ורסטיין לא רק ברח, אלא ניהל חיים שלמים תחת שמות בדויים כמו ג'וזף אלן סטברוס וריצ'רד ברנן. הוא נעצר מספר פעמים לאורך השנים במדינות שונות בארה"ב בגין עבירות קלות, אך בכל פעם הצליח להזדהות בשם בדוי ולהשתחרר לפני שזהותו האמיתית נחשפה.

בשנת 2005 נכנס ורסטיין לפנמה באופן בלתי חוקי ומעולם לא הסדיר את מעמדו במדינה. הוא התיישב בפנמה סיטי והמשיך להשתמש במסמכים מזויפים, עד שהמצוד הבינלאומי של המרשלים האמריקאים (USMS) החל לסגור עליו בעקבות מידע מודיעיני חדש שהתקבל ב-2022.

הרוצח מובל חזרה לארה"ב,

המעצר בגינת הכלבים

הסוף למנוסה הגיע ב-29 באפריל 2026. סוכנים פנמנים, בשיתוף פעולה עם רשויות הביטחון האמריקאיות, איתרו את ורסטיין בגינת כלבים מקומית בפנמה סיטי. הוא נעצר ללא התנגדות כשברשותו תעודות זהות מזויפות. רק בדיקת טביעות אצבע אישרה סופית את מה שהרשויות חשדו בו: האיש בן ה-56 הוא הרוצח הנמלט מדטרויט.

לאחר מעצרו, הודה ורסטיין בזהותו האמיתית ובכך שהיה בבריחה במשך כל השנים הללו. הוא הועבר לידי המרשלים האמריקאים והוטס בחזרה למישיגן, שם הוא צפוי לעמוד לדין על רצח מדרגה ראשונה. עבור משפחתו של בארגר, מדובר בסגירת מעגל מאוחרת מאוד, לאחר שהרוצח הצליח לחיות את חייו בחופשיות בזמן שהקורבן שלו נותר זיכרון רחוק בסצנת המוזיקה של דטרויט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר