חברת התעופה ישראייר זכתה אמש (שני) במדליית ארד בתחרות למצוינות בשירות וחוויית לקוח של המרכז הישראלי לניהול, בקטגוריית "פרסונליזציה ובניית מסעות לקוח מותאמים". הזכייה הראשונה של החברה בקטגוריה זו הוענקה לה בעקבות מהלך אסטרטגי לקידום תיירות נגישה ושילוב צורכיהם של נוסעים עם מוגבלויות בחוויית הטיסה.
המהלך שזיכה את החברה בפרס נועד להפוך את הנגישות לחלק בלתי נפרד ממערך השירות של ישראייר, החל משלב הזמנת החופשה ועד לסיום הטיסה. בחברה מסבירים כי במקום להתייחס לנגישות כאל שירות נקודתי הניתן רק בעת הצורך, הוחלט לשלב אותה בתפיסת השירות הכוללת ולהתאים את חוויית הנסיעה למגוון רחב של צרכים, לרבות קשיים שאינם נראים לעין. היוזמה נולדה מתוך תפיסה שלפיה הזכות לטוס ולטייל צריכה להיות נגישה לכל אדם, תוך שמירה על עצמאות מרבית ושוויון הזדמנויות.
"זהו אתגר לאומי"
אושרת מורד, מנהלת פיתוח ארגוני, איכות וקיימות בישראייר, התייחסה לזכייה ואמרה: "במדינת ישראל של השנים האחרונות נגישות היא כבר לא סוגיה של קבוצה כזו או אחרת. זהו אתגר לאומי. בכל משק בית שני יש אדם עם מוגבלות, צורך ייחודי או קושי בלתי נראה שמשפיע על היכולת להשתתף באופן מלא בחברה".
"ישראייר בחרה לא להסתפק בעמידה בדרישות, אלא לקחת אחריות ולפעול יחד עם הקהילה כדי להסיר חסמים", הוסיפה מורד והדגישה כי הזכייה במדליית הארד היא תעודת כבוד והוכחה לכך שנגישות היא ערך ליבתי המנחה את חוויית השירות בארגון. המהלך המנצח הוא תולדה של עבודה משותפת בין מחלקות הפיתוח, השירות, התפעול וצוותי האוויר, במטרה לצמצם חסמים לאורך מסע הלקוח ולהבטיח חופשה נטולת דאגות גם לאלו עבורם הנסיעה כרוכה באתגרים נוספים.

