בעקבות מכת פשפשים במטוס: נוסעים נעקצו, הטיסה חזור בוטלה והמטוס הושבת

נוסעים בטיסת קוונטס מפרת' שבאוסטרליה לרומא התלוננו על עקיצות במהלך טיסה שנמשכה כמעט 17 שעות • החברה אמנם סיפקה להם תכשיר להקלה על הגירוד, אך המלאי אזל • המטוס הוצא משירות לניקוי יסודי, והטיסה חזרה לאוסטרליה בוטלה

המטוס הושבת בעקבות מכת פשפשים. ארכיון , רויטרס
המטוס הושבת בעקבות מכת פשפשים. ארכיון | צילום: רויטרס

חברת התעופה האוסטרלית קוונטס (Qantas) נאלצה להשבית מטוס בואינג 787 דרימליינר ברומא לאחר שהתגלו בו פשפשי מיטה, וביטלה את טיסתו חזרה לפרת'.

האירוע התגלה לאחר טיסה מפרת' לרומא ב-9 באוקטובר, שנמשכה כמעט 17 שעות. חלק מהנוסעים התלוננו במהלך הטיסה כי נעקצו על ידי חרקים. לנוסעים ניתנו תכשירים שנועדו להקל על הגירוד, אך האספקה אזלה.

מגרד ומטריד. פשפש מיטה | צילום: Gettyimages

הטיסה בכיוון ההפוך בוטלה

החרקים נמצאו באזור הקדמי של מחלקת התיירים, במספר קטן של מושבים. בעקבות הגילוי הוצא המטוס משירות לצורך ניקוי יסודי. דובר קוונטס מסר כי ביטול הטיסה מרומא לפרת' נועד לאפשר למהנדסים ולצוותי התחזוקה לבצע ניקוי מעמיק של המטוס, והחברה התנצלה בפני הנוסעים על השיבושים.

הפשפשים ככל הנראה "יובאו" במזוודות הנוסעים. מטוס קוונטס |

לפי החברה, הנוסעים שנפגעו מהביטול קיבלו סידורי לינה ושובצו בטיסות חלופיות בתוך 48 שעות ממועד ההמראה המקורי. עוד נמסר כי תאי הנוסעים במטוסי החברה מנוקים באופן שוטף, וכי הם מטופלים בחומר חיטוי אחת ל-50 יום כחלק מנוהלי הניקיון.

פרופ' מישל פאואר, מומחית לטפילים מאוניברסיטת מקווארי באוסטרליה, העריכה כי פשפשי המיטה הובאו למטוס ככל הנראה במזוודות של נוסעים או על בגדיהם. לדבריה, החרקים נמשכים לריח של בגדים ומעדיפים מקומות חשוכים, ולכן הם עלולים לעבור מחדרי מלון נגועים אל המזוודות ומשם למטוסים.

פשפשי מיטה הם חרקים קטנים וחסרי כנפיים הניזונים מדם. עקיצותיהם עלולות לגרום לגירוד ולגירוי, אך בדרך כלל אינן גורמות לבעיות בריאותיות חמורות. עם זאת, קשה ויקר להיפטר מהם, והטיפול עשוי לכלול כביסה וייבוש בחום של בגדים ומצעים.

מקרים דומים התרחשו גם בתחבורה הציבורית ובתעופה. פחות משבועיים קודם לכן בוטלו כמה נסיעות של רכבות Southeastern באנגליה לאחר שנהגים גילו פשפשים בתאי הנהג. בשנת 2017 התנצלה בריטיש איירווייז בפני משפחה שנעקצה במהלך טיסה מוונקובר ללונדון, ובשנת 2025 דווח על מקרים של פשפשים במטוסי טורקיש איירליינס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר