נמל התעופה הבינלאומי "סיודאד ריאל" (Ciudad Real) בספרד, שזכה לכינוי המפוקפק "שדה תעופה רפאים", פתח את שעריו מחדש מוקדם יותר השנה - זאת לאחר 14 שנים ארוכות של נטישה.
השדה, שנקרא במקור "שדה התעופה דון קישוט" על שם הגיבור הבדיוני מהרומן הספרדי הקלאסי, נפתח במקור בשנת 2008, אך נסגר באפריל 2012 לאחר שהחברה המפעילה הגישה בקשה לפשיטת רגל.
ממיליארד אירו ל"שדה נטוש"
הפרויקט, שעלותו נאמדה במיליארד אירו, תוכנן במקור להיות שדה התעופה השני בגודלו במדריד. עם זאת, הניסיון המסחרי התרסק במידה רבה בשל מיקומו המבודד של השדה, שנמצא במרחק של כ-240 ק"מ דרומית למדריד, לצד העיר סיודאד ריאל.
לאחר סגירתו ב-2012, המסלול הושבת באמצעות צלבים צהובים ענקיים שנצבעו עליו - אזהרה ויזואלית לטייסים המבהירה כי השדה אינו פעיל ואינו כשיר לנחיתה. עם זאת, המקום לא נותר ריק לחלוטין: במהלך מגפת הקורונה, הוא שימש כמתקן אחסון זמני עבור מטוסים של חברות תעופה אירופיות גדולות שקורקעו.
חוזרים למסלול: מה צפוי ב-2026?
למרות עברו המורכב, השדה מחזיק בנכס אסטרטגי משמעותי: אחד ממסלולי ההמראה הארוכים ביותר באירופה, באורך של 4,100 מטרים, שנבנה במקור כדי להתמודד עם מטוס הנוסעים הגדול בעולם - האיירבוס A380.
לאחר שהועבר לבעלות חדשה, מנהל שדה התעופה, רפאל גומז אריבאס (Rafael Gómez Arribas), אישר כי המתקן נפתח מחדש, כאשר טיסות נוסעים מתוכננות להתחדש במהלך שנת 2026. על פי התוכניות, השדה יתמקד בטיסות פרטיות בלבד, המגיעות בעיקר מאירופה ומארצות הברית. מהנהלת השדה טרם נמסרה תגובה נוספת בנושא.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו