"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צוללים? מדוע אסור ומסוכן לעלות על טיסה לאחר מכן

טיסה מייד אחרי צלילה מסוכנת עקב הצטברות חנקן מומס בגוף במהלך הצלילה • שינוי הלחץ בטיסה גורם לחנקן להפוך לבועות, מה שעלול להוביל לחולשה ובמקרי קיצון לפגיעה במערכת העצבים • זה מספר השעות שתצטרכו להמתין

,עודכן
0השמעה
צוללים? חכו עם הטיסה. צילום: אילוסטרציה

אם אתם מתכננים חופשת צלילה, חשוב לקחת בחשבון כלל בטיחות מרכזי: לא עולים על טיסה מייד לאחר הצלילה.

במהלך הצלילה הגוף נחשף ללחץ גבוה יחסית ללחץ פני הים, וסופג חנקן מהאוויר הדחוס שבמכלים. כל עוד הצולל נמצא מתחת למים, החנקן מתמוסס ברקמות ובדם באופן טבעי כחלק מהשינוי בלחץ. הבעיה מתחילה לאחר העלייה לפני המים: כשהלחץ הסביבתי יורד, החנקן העודף אמור להשתחרר בהדרגה דרך הריאות בנשיפה.

אם עולים לטיסה מייד לאחר צלילה, נוסף שינוי לחץ משמעותי נוסף,צילום: יהודה בן יתח

אבל אם עולים לטיסה מוקדם מדי, נוסף שינוי לחץ משמעותי נוסף. גם בתא הנוסעים של מטוסי נוסעים מודרניים הלחץ אינו זהה ללחץ בגובה פני הים, אלא מדמה לרוב שהייה בגובה של כאלף שמונה מאות עד כשניים וחצי קילומטרים. הירידה הנוספת הזו בלחץ עלולה לגרום לכך ששאריות חנקן שעדיין נמצאות ברקמות יהפכו לבועות גז קטנות בתוך הגוף. זהו הבסיס הפיזיולוגי למחלת דקומפרסיה, המכונה גם "מחלת הצוללים".

עלולה לפגוע במערכת העצבים ולהפוך למצב מסכן חיים

מחלת דקומפרסיה יכולה להופיע במגוון צורות, בהתאם למיקום שבו נוצרות הבועות ולחומרת המצב. במקרים קלים יחסית ייתכנו כאבי מפרקים, תחושת עייפות חריגה או גרד ופריחה בעור. במקרים בינוניים עד חמורים יותר עשויות להופיע סחרחורות, קושי בקואורדינציה, כאבי חזה, קוצר נשימה ואף תסמינים נוירולוגיים כמו חולשה או פגיעה בתחושה. במצבים נדירים וללא טיפול מהיר, מדובר גם בסיכון רפואי משמעותי יותר: לפגוע במערכת העצבים, בלב או בריאות ולהפוך למצב מסכן חיים.

מומלץ להמתין 12-24 שעות בין צלילה לטיסה, תלוי בסוג הצלילה,צילום: אורן כהן

הסיכון אינו אחיד ותלוי במספר גורמים, בהם עומק הצלילה, משך הצלילה, מספר הצלילות ביום, מספר ימי הצלילה ברצף והאם בוצעו עצירות דקומפרסיה. לכן גם התחושה האישית לאחר הצלילה לא תמיד משקפת את מה שקורה בפועל ברקמות הגוף.

מומלץ להמתין 12-24 שעות בין צלילה לטיסה

בגלל המורכבות הזו פותחו המלצות בטיחות בינלאומיות.לאחר צלילה בודדתללא עצירות דקומפרסיה נהוג להמתין לפחות12 שעותלפני טיסה.לאחר סדרת צלילות באותו יוםאו לאורך כמה ימים רצופים ההמלצה היא להמתיןלפחות 18 שעות.לאחר צלילות עמוקותשכללו עצירות דקומפרסיה ההמלצה המקובלת היא להמתיןלפחות 24 שעות, ולעיתים אף יותר בהתאם לפרופיל הצלילה.

ההנחיות האלו מופיעות בין היתר אצל גופי בטיחות ורפואה בתחום הצלילה כמו DAN, והן מבוססות על מודלים פיזיולוגיים שמטרתם להפחית סיכון ככל האפשר, גם אם לא ניתן לאפס אותו לחלוטין.

בסופו של דבר, גם אם מרגישים מצוין אחרי הצלילה, הגוף עדיין בתהליך של איזון מחדש של גזים ברקמות. ההמתנה לפני הטיסה נועדה לתת למערכת הזו זמן נוסף ולהקטין את הסיכון למצב רפואי שעלול להופיע דווקא כשהכול כבר נראה תקין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר