"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא וויז אייר ולא פליי דובאי: ענקית התעופה שמובילה במירוץ לבסיס בנתב"ג

מאחורי הקלעים מתנהל מאבק על הקמת בסיס פעילות של חברה זרה בישראל • בעוד שמות מוכרים כמו וויז אייר ופליי דובאי עלו על הפרק, ייתכן כי שחקנית גדולה ומשמעותית היא זו שתטרוף את הקלפים

,עודכן
0השמעה
נתב"ג: מתי תמריא הטיסה הראשונה?. צילום: משה שי

המאבק על הבאת חברת תעופה זרה להקים בסיס פעילות בנתב"ג נמשך, אך נראה כי בשבועות האחרונים המוקד עבר מהמגרש האירופי אל מדינות המפרץ.ל"היום" נודע כי במהלך ביקור שנערך לאחרונה באיחוד האמירויות התקיימו פגישות בדרגים בכירים במיוחד, בהשתתפות גורמים מרכזיים בענף התעופה המקומי, לצד נציגי חברות התעופה המובילות.

הפגישות לא התקיימו רק מול נציגי החברות עצמן. לפי גורמים המעורים בפרטים, סביב השולחן ישבו גם בכירים הנמנים עם צמרת התעופה של איחוד האמירויות, בהם דמויות הנחשבות לבעלות השפעה על ענף התעופה במדינה.

פינוי נוסעים מתוך מטוס אל על בזמן אזעקות בנתב"ג // 27א

עצם השתתפותם של גורמים אלה בדיונים מלמדת כי השיחות חרגו הרבה מעבר למגעים מסחריים רגילים ונגעו גם בהיבטים אסטרטגיים רחבים יותר של שיתוף הפעולה האווירי בין ישראל לאיחוד האמירויות. לפי גורמים בענף, במהלך הפגישות הוצגו אפשרויות שונות להרחבת הפעילות האווירית בין המדינות ובחינת הקמת בסיס פעילות בשדה התעופה רמון.

למרות שבפגישות השתתפו נציגים של מספר חברות תעופה, בהן גם פליי דובאי ואמירייטס, לא מן הנמנע כי דווקא מי שתבקש לממש את ההצעה תהיה אתיאחד - חברת הדגל של אבו דאבי הנחשבת לאחת מחברות התעופה הגדולות והיוקרתיות בעולם, עם רשת יעדים גלובלית רחבה ויכולת להפעיל מהלך בהיקף משמעותי בהרבה מזה של מרבית חברות הלואו-קוסט.

וויז אייר הייתה הראשונה

הרעיון להקים בסיס פעילות של חברה זרה בישראל אינו חדש. במשך תקופה ארוכה התמקדה המדינה דווקא בוויז אייר, שנחשבה למועמדת המובילה למהלך. במסגרת המגעים אף קודמו שינויים רגולטוריים שנועדו לאפשר לחברה להציב מטוסים וצוותים בישראל באופן קבוע ולהרחיב משמעותית את פעילותה מנתב"ג.

הייתה הראשונה. וויז אייר,צילום: .

אלא שהמציאות הביטחונית טרפה את הקלפים. וויז אייר דחתה שוב ושוב את חזרתה המלאה לישראל בעקבות המלחמה והמתיחות האזורית, ובשלב מסוים הוקפאו גם המגעים סביב הקמת הבסיס. מאז לא חודש המשא ומתן.
כעת, כך נראה, בישראל בוחנים חלופות נוספות

עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות

אלא שבניגוד לחברות אירופיות, במקרה של חברות מהמפרץ קיימים שיקולים נוספים. גורמים בענף מציינים כי אחד היתרונות הגדולים של חברות התעופה באיחוד האמירויות הוא סביבת הפעילות המקומית שלהן, הכוללת עלויות תפעול ותנאים כלכליים שונים מאלה הקיימים בישראל. הקמת בסיס פעילות מחוץ לאמירויות מחייבת בחינה מחודשת של הכדאיות הכלכלית.

לצד זאת, גם המצב הגיאופוליטי באזור משחק תפקיד משמעותי. באיחוד האמירויות עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות במזרח התיכון, ובפרט אחר המתיחות מול איראן. לדברי גורמים בענף, לצד הרצון להעמיק את שיתוף הפעולה עם ישראל, קיימת גם זהירות רבה בכל הנוגע למהלכים אסטרטגיים ארוכי טווח.

אחד המהלכים המשמעותיים ביותר בשוק התעופה הישראלי,צילום: קוקו

בשלב זה אין החלטה רשמית, אך עצם העובדה שהנושא נדון בפגישות בהשתתפות בכירי התעופה במפרץ מעידה כי לרעיון סיכוי גדול להפוך למציאות. לפי אותם גורמים, לענקית התעופה הוצעו הטבות אשר יגרמו לה לשקול ברצינות את הקמת בסיס הפעילות בישראל.

אם המהלך אכן יבשיל, מדובר באחד המהלכים המשמעותיים ביותר בשוק התעופה הישראלי מאז חתימת הסכמי אברהם - כזה שעשוי לשנות את מפת התעופה בנתב"ג ולהעניק לישראל דריסת רגל עמוקה יותר באחד ממרכזי התעופה החשובים בעולם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר