"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

השמיים נפתחים: מגבלה קריטית עדיין חוסמת טיסות מהמזרח

מגבלת טיסות מהמזרח, לוח טיסות קיץ מעודכן וחברות זרות שמבקשות לחזור • כל העדכונים

,עודכן
0השמעה
איתיחאד - ממתינה להסרת מגבלת נחיתות מהמזרח. צילום: יוסי זלינגר

בעוד ענף התעופה מתחיל עכשיו להניע מחדש את הפעילות לאחר תקופה ממושכת של מגבלות, מגבלה קריטית אחת כבר מסתמנת כצוואר הבקבוק המרכזי: מגבלה על הגעת טיסות לנתב״ג דרך המרחב האווירי מהמזרח, שהוגדר כשטח סגור.

המשמעות בפועל היא שחברות תעופה מהמזרח יכולות לנחות בנתב"ג אך נאלצות לבצע מעקפים של שעות דרך מצרים והמסדרון האווירי של ניקוסיה, מהלך שמייקר את ההפעלה והופך אותה ללא כלכלית עבור רבות מהן.

פליי דובאי - מעוניינת לחזור,צילום: קוקו

ההגבלה, שמקורה בשיקולים ביטחוניים ובתיאום עם ארצות הברית, כדי לשמור על המרחב האווירי לכיוון מזרח פתוח לתרחישי חירום, הפכה בפועל לצוואר הבקבוק המרכזי של טיסות אלו.

בענף מעריכים כי ברגע שתוסר המגבלה, גם אם במסגרת הפסקת אש, נראה חזרה מהירה של חברות מהמזרח כמו פליי דובאי ואיתיחאד.

לעוף על זה!

כל חדשות התיירות, התעופה, מלונות ומסלולים - אצלכם במייל

על רקע פתיחת השמיים במסגרת הפסקת האש, מנכ״לארקיע, עוז ברלוביץ, עדכן הבוקר את סוכני הנסיעות והסיטונאים כי החברה כבר מעלה לוח טיסות מעודכן שיחל לפעול מהערב, כחלק מחזרה הדרגתית ומבוקרת לפעילות.

לפי ההודעה, הפעילות תחולק לשני שלבים:

שלב ראשון: מהיום ועד 3 במאי

במהלך התקופה תפעילארקיערשת טיסות רחבה ליעדים מרכזיים, בהם אתונה, לרנקה, פריז, לונדון, וינה, בודפשט, בטומי, טביליסי, רומא, אמסטרדם, לצד יעדים ארוכי טווח כמו ניו יורק ובנגקוק.
בחברה מדגישים כי התדירויות צפויות לגדול בהתאם לביקושים ולהתפתחויות בשטח.

שלב שני: החל מ־3 במאי

בכפוף להקלות רגולטוריות והמשך התייצבות, מתוכננת חזרה ללוח קיץ מלא עם כ־39 יעדים, הרחבת תדירויות ושיפור זמינות המושבים.

ארקיע - מעדכנת את לוח טיסות הקיץ,צילום: באדיבות ארקיע

במקביל, גם שחקנים נוספים נערכים לחזרה

Blue Bird Airwaysו־TUS Airwaysכבר הגישו בקשות לרגולטורים ביוון וקפריסין לחידוש פעילות בנתב״ג. הבקשות צפויות להיענות בחיוב.

בתוך כך, טיסות לאילת, לנמל התעופה רמון, צפויות להתחדש ביום ראשון הקרוב, בעוד שדה התעופה בחיפה יישאר סגור בשלב זה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר