צעצוע ילדים תמים? הפריט שאסור להעלות לטיסות
להעסיק ילדים במהלך טיסות יכול להיות אתגר • יש צעצוע אחד שמשפחות מתבקשות להימנע מלהכניס למזוודה או למטוס
,עודכן
0השמעה
להעסיק ילדים במהלך טיסות יכול להיות אתגר, והורים רבים מביאים איתם צעצועים למטוס כדי להפוך את הנסיעה למהנה יותר. אבל יש צעצוע אחד שמשפחות מתבקשות להימנע מלהכניס למזוודה.
אקדחי צעצוע וכלי נשק, לרוב עשויים מפלסטיק, אסורים להעלאה למטוס הן בכבודת יד והן בכבודה שנשלחת לבטן המטוס אצל חברות תעופה אירופיות רבות.
בהנחיות הכבודה של חברת התעופהTUIמצוין במפורש כי מדובר בפריט אסור. לפי החברה, אקדחי צעצוע, חיקויים ונשקים מדומים שעלולים להיתפס ככלי נשק אמיתיים אינם מותרים.
גםריינאיירמיישרת קו עם ההגבלות ומסבירה כי אקדחי צעצוע אסורים לחלוטין על סיפון המטוס וגם בכבודה הנשלחת. החברה מדגישה כי אקדחי צעצוע, כולל אקדחים לפעילות פנאי כמו פיינטבול, חיקויים ונשקים מדומים שיכולים להיראות ככלי נשק אמיתיים, אינם מותרים.איזיג'טאוסרת גם היא על כל סוג של אקדחים, כלי ירייה ומכשירים אחרים היורים קליעים, כולל פריטים שרק נראים כבעלי יכולת כזו.
גםJet2מפרטת באתר שלה איסורים דומים, ומציינת כי אקדחי צעצוע וחיקוי, קליעים מפלסטיק, סכינים ללא קשר לאורך הלהב, סכיני גילוח ופריטים נוספים, שלדעת החברה עלולים לסכן את המטוס או את נוסעיו, אינם מותרים בכבודת יד.
למעשה, כבר מהעשור הקודם תקנות הביטחון של האיחוד האירופי קובעות כי חפצים הדומים לכלי ירייה או לנשק אמיתי, כולל אקדחי צעצוע, אסורים במעבר דרך הבידוק הביטחוני ובתא הנוסעים.
הצעצוע נלקח מהילד
כבר בשנת 2015 ילד בן ארבע עבר בדיקה ביטחונית והוכרח למסור אקדח מפלסטיק לאחר שהוגדר כסיכון ביטחוני. הילד הגיע עם הוריו ל-East Midlands Airport, כשאקדח הצעצוע הצבעוני שיורה חיצי ספוג נמצא בכבודת היד שלהם בדרכם. לדברי האב, אנשי הביטחון, שתוארו על ידו כנוקשים מדי, עצרו את הצעצוע לאחר שזוהה במכשירי השיקוף, דרשו מהילד למסור אותו ואף ערכו לו בדיקה גופנית יסודית.
האב סיפר כי הוא מבין את הצורך ביסודיות, אך לדבריו זה היה מגוחך לקחת אקדח פלסטיק מילד בן ארבע. מאחר שהמשפחה כבר איחרה, הם נאלצו להשאיר את הצעצוע כדי לא להחמיץ את הטיסה.
בהמשך הסבירו לילד שיקנו לו אקדח חדש עם שובם מהחופשה, שנמשכה עשרה ימים. האב הוסיף כי בעיניו התגובה של צוות הביטחון הייתה מוגזמת, במיוחד לאור העומס באותה עת. באותו מקרה נמל התעופה התנצל על אי הנוחות, אך ציין כי הוצע לשלוח את הצעצוע בדואר לבית המשפחה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו