אחרי השיבושים: ביוון מאשרים "רעש חריג בכל תדרי הקשר האווירי"

התובע הכללי ביוון הורה על חקירה דחופה בעקבות השיבושים מחשש לבטיחות הטיסות

שיבוש חסר תקדים שעלול לפגוע בבטיחות הטיסות. צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הרשויות ביוון פתחו בחקירה דחופה בעקבות תקלה חריגה במערכות התקשורת של בקרת התעופה, שגרמה אתמול (ראשון) להשבתת טיסות ולעיכובים נרחבים בשדות תעופה ברחבי המדינה - ובראשם נמל התעופה הבינלאומי של אתונה.

השבתת הטיסות גרמה לכאוס בנמלי התעופה ביוון, צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

התובע הכללי, אריסטידיס קוריאס, הורה על פתיחת בדיקה מיידית במסלול מואץ, במטרה לברר את נסיבות השיבוש ולבחון האם מדובר בהתערבות מסוכנת בתנועת כלי טיס.

החקירה מתמקדת באזור המרחב האווירי של אתונה ובמקור ההפרעה שפגעה בקשר בין טייסים לפקחי הטיסה.

ברשות התעופה האזרחית של יוון (HCAA) מסרו כי התקלה טופלה במלואה וכי פעילות הטיסות חזרה לשגרה. לדבריהם, מדובר באירוע "חסר תקדים", שכלל רעשי תקשורת חריגים כמעט בכל תדרי הקשר - הן המרכזיים והן מערכות הגיבוי - המשמשים לתקשורת מבצעית בין מגדלי הפיקוח למטוסים.

שר התשתיות והתחבורה היווני, כריסטוס דימס, הודיע כי במקביל נפתחה גם חקירה מנהלית פנימית, והדגיש כי בזמן השיבושים בטיחות הטיסות לא נפגעה בשום שלב. בראיון לרשת הציבורית ERT ציין השר כי בשלב זה אין אינדיקציה למתקפת סייבר, אך מקור התקלה המדויק עדיין נבדק.

לדבריו, נוסעים שטיסותיהם בוטלו או עוכבו זכאים לפיצוי בהתאם לחוק, והוסיף כי חברות התעופה עשויות להגיש תביעות משלהן בגין הנזקים שנגרמו.

הנוסעים זכאים לפיצוי, צילום: שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

הבדיקות הטכניות נמשכות בשיתוף רשות התקשורת הלאומית וחברת הטלקום היוונית, תוך תיאום עם ארגון הבקרה האווירית האירופי EUROCONTROL. בין היתר בוצעו טיסות ניטור תדרים ובדיקות בתחנות ממסר ברחבי המדינה.

ברשויות מעריכים כי ממצאים ראשונים מהחקירה יפורסמו בימים הקרובים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר