מחלקת התיירים סוערת: סרטון ויראלי שמציג "טריק הישרדות" לטיסה ארוכה

סרטון ויראלי של מדריכת פילאטיס להתמודדות עם טיסה ארוכה מעורר מחלוקת לגבי האפקטיביות והתנהגויות מקובלות בטיסה

כל עוד חברות התעופה לא משפרות את תנאי הישיבה, נוסעים ימשיכו לחפש “טריקי הישרדות”(אילוסטרציה). צילום: ג'מיני

טריק “הישרדות” בטיסה של יותר מ־10 שעות, שפירסמה מקיילי פסט, מורה לפילאטיס מקליפורניה, מעורר דיון סוער ברשת.

סרטון שצילמה פסט בטיסה ארוכה במחלקת אקונומי הפך לוויראלי לאחר שהיא נראית בו מרימה את שתי רגליה אל הקיר שמעל חלון המטוס, כמעט עד התקרה, בניסיון להקל על חוסר הנוחות וכאבים שחוותה במהלך טיסה של כ-12 שעות.  בין היתר, שאלו הגולשים האם יתכן שהתנהגות זו חוצה קו אדום.

פסט ציינה כי היא ישבה ליד החלון, לצד בעלה, ולא הפריעה לנוסעים אחרים. היא אף טענה כי דיילת בטיסה הגיבה בחיוב ואמרה לה כי ראתה נוסעים אחרים נוקטים תנוחות דומות בטיסות ארוכות.

@mckaileyfast

give me your hacks? my tailbone can’t take this

♬ original sound - McKailey

הסרטון צבר מיליוני צפיות ואלפי תגובות, שחלקן הביעו תמיכה ב“חשיבה מחוץ לקופסה”, ואחרות התריעו מפני סכנות בטיחותיות, פגיעה בציוד המטוס או יצירת תקדים בעייתי להתנהגות במרחב משותף.

הוויכוח נגע לתנוחה עצמה אבל גם לעיקרון רחב יותר של “להישאר בתוך גבולות המושב”. חלק מהגולשים טענו כי מדובר בחוסר התחשבות ובפגיעה בנורמות בסיסיות של טיסה, בעוד אחרים טענו כי תנאי מחלקת האקונומי בטיסות ארוכות דוחפים נוסעים לחפש פתרונות לא שגרתיים, במיוחד בכל הנוגע לזרימת דם, נפיחות וכאבים בישיבה ממושכת.

גולשים רבים טענו כי  כל עוד חברות התעופה לא משפרות את תנאי הישיבה, נוסעים ימשיכו לחפש “טריקי הישרדות”, גם כאלה שמאתגרים את גבולות המקובל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר