בהודעה של שעות בודדות מראש, חברת התעופה הבריטית Eastern Airways ביטלה אתמול (שני) את כל הטיסות המתוכננות והפסיקה את פעילותה, רגע לפני קריסה. רשות התעופה האזרחית בבריטניה ציינה כי 1.3 מיליון נוסעים בשנה יזדקקו לתחבורה חלופית. "אנו קוראים לנוסעים המתכננים לטוס עם חברה זו שלא להגיע לשדה התעופה, שכן כל טיסות טיסותיה בוטלו".
שביתות בנמלי תעופה ושיבושי טיסות: 50,000 נוסעים צפויים להיפגע
שעות ספורות קודם לכן הגישה חברת התעופה הודעה על כוונתה למנות מנהל מיוחד, צעד שהקפיא את פעולות הנושים למשך עשרה ימים, בזמן שהיא חיפשה אפשרויות חלופיות. ההודעה מסכנת כ-300 משרות. החוב של "איסטרן", שנקלעה למשבר כלכלי, הגיע ל-25.97 מיליון ליש"ט (כ-112 מיליון שקלים), וצי המטוסים שלה, המונה 19 מטוסים מדגמי ATR 72-600, Embraer E170, Embraer E190 ו-BAe Jetstream 41, הושבת מייד.
החברה, שהוקמה ב-1997 ומרכזה בשדה התעופה האמברסייד שבעיירה קינמיגטון, החלה את דרכה עם קו טיסות בודד בין האמברסייד לאברדין שבסקוטלנד ששירת את תעשיית הנפט, ובהמשך חיברה בין שדות תעופה שונים בממלכה. לאחר מכן נוספו קווים לפריז שבצרפת ולאסביירג בדנמרק, והחברה הפעילה לעתים קרובות טיסות שכר (צ'רטר) עבור מועדוני כדורגל מליגת העל ומליגת המשנה.
נוסעים שנתקעו ברחבי סקוטלנד, צפון אנגליה ודרום-מערב המדינה התבקשו לדרוש החזר כספי מחברות כרטיסי האשראי או החזר כספי מסוכני הנסיעות. למבוטחים בביטוח מפני קריסת חברות תעופה סדירות הומלץ לפנות לחברות הביטוח שלהם, ורשות התעופה האזרחית הפנתה את הנוסעים לאתר האינטרנט שלה לקבלת עדכונים.
חברות הרכבת מציעות נסיעה חינם במחלקת תיירים היום ומחר לכל מי שיציג כרטיס עלייה למטוס של Eastern Airways, תעודת עובד או אישור טיסה. עזיבתה הפתאומית הותירה את הכלכלות האזוריות במתח, מחכות לראות איזו חברת תעופה, אם בכלל, תיכנס לנעליה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו