"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צמאים בטיסה? אם אתם מבקשים מים מהצוות - תעשו את זה בשקט

דיילת ומשפיענית רשת טענה בטיקטוק ש"נותנים לנוסעים כוס מים במטוס בהסתר" • הסיבה: הבקשה עלולה להצית שרשרת דרישות מצד נוסעים אחרים • וגם - הטיפ המיוחד לנוסעים בחברות לואו קוסט

,עודכן
0השמעה
אם אתם צמאים במיוחד, גשו למטבח ואל תדרדרו את שאר הנוסעים (אילוסטרציה). צילום: ג'מיני

האם שמעתם פעם על "אפקט דומינו" בבקשות מים במהלךטיסה?ובכן, מסתבר שמדובר בתופעה אמיתית שדייליםלומדים עליה מהניסיון שלהם בשטח, ולא מהקורסים וההכשרות הרשמיים שניתנים להם בחברות התעופה השונות.

עדן חן

מי שפרסמה את התופעה הזו ועסקה בה לאחרונה היא הדיילת ומשפיענית הרשת ברברה בצ'יליירי (33). בסרטון בשפה הספרדית שפרסמה בטיק טוק עבור 4.9 מיליון עוקביה וביוטיוב עבור 2.7 מיליון עוקביה, הסבירה כי "יש משהו שלמרות שהוא ניתן חינם במטוס ואפשר לבקש אותו בקלות כדאי לכם לבקש אותו בצורה דסקרטית מהצוות. מדובר למעשה בכוס מים אותה אנחנו נותנים לנוסעים במטוס בהסתר".

צ'יליירי, הסבירה את ההמלצה המשונה הזו בכך שיש דבר כזה "אפקט דומינו", במטוסים ביחס לבקשת מים. מסתבר שהגשת מים בגלוי לנוסע אחד מעוררת הרבה נוסעים אחרים לבקש מהדיילים מים וכך הם מחוללים כאוס במהלך התקין של הטיסה. התופעה הזו, כך סיפרה הדיילת, קיימת גם בטיסות לטווחים קרובים אך עוד יותר במהלך טיסות ארוכות ליעדים מרוחקים.

זה מעורר הרבה נוסעים לבקש גם - ומחולל כאוס. כוס מים,צילום: GettyImages

ביחס לתופעה הזו ציינה הדיילת כי "העצה הזו הינה משהו שאנחנו לומדים מהניסיון שלנו כדיילים במהלך הטיסות והוא לא חלק מהחומר שלומדים בקורסים. התופעה המשונה הזו מתעוררת למרות שחלוקת מים במהלך טיסות הינה חינמית לחלוטין".

בצ'יליירי אף דחקה בנוסעים צמאים במיוחד לקום ולהגיע אל הדיילים ואל המטבח שלהם במטוס. היא ציינה שהדיילים מעדיפים פנייה כזו על פני בקשה גלויה של מים מהנוסע. בסוף דבריה, המליצה לנוסעים שמזמינים מקומות בחברות לואו קוסטלברר האם גם בהן המים בחינם, כי לעיתים נוסעים נדרשים לשלם גם על מים בטיסות אלו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר