"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
"יש מקום במטוס שלא הייתי נוגע בו": טייס משתף בעצה שלו לנוסעים
קפטן סטיב פרסם אזהרה לכל הנוסעים שבדרך ליעד החלומי שלהם • הוא שיתף את הדבר היחיד שמעולם לא ישתמש בו במטוס, למרות שנועד במיוחד לנוחות הנוסעים
ממליץ לא לגעת בכיס המושב שלפניכם בטיסה. קפטן סטיב. צילום: minyeong-jeong--unsplash, טיקטוק

"יש מקום במטוס שלא הייתי נוגע בו": טייס משתף בעצה שלו לנוסעים

קפטן סטיב פרסם אזהרה לכל הנוסעים שבדרך ליעד החלומי שלהם • הוא שיתף את הדבר היחיד שמעולם לא ישתמש בו במטוס, למרות שנועד במיוחד לנוחות הנוסעים

,עודכן
0השמעה
[object Object]

הקיץ בישראל ובקומות רבים בעולם הוא שיא עונת התיירות ואנשים רבים עולים על מטוסים בדרך לחופשה המיוחלת ולעתים מעבירים בו שעות רבות. טייס המוכר שמוכר ברשת בשם קפטן סטיב פרסם לאחרונה אזהרה חשובה לכל הנוסעים שטסים ליעד החלומי שלהם. הוא שיתף את הדבר היחיד שמעולם לא ישתמש בו במטוס, למרות שנועד במיוחד לנוחות הנוסעים.

"אל תכניסו חפצים אישיים לכיס בגב המושב שלפניכם. אם אתם רוצים לאבד אותם ולא לראות אותם שוב לעולם, שימו אותם בחור האפל הזה שהוא כיס המושב" אמר סטיב והוסיף: "אני לא יכול לספור כמה אנשים שדיברתי איתם ירדו מהמטוס והשאירו משהו אישי בכיס המושב".

כיס המושב במטוס. סיכוי גבוה לשכוח,

בהמשך הוא הסביר כי החזרת החפצים הופכת כמעט לבלתי אפשרית, אלא אם כן המטוס עדיין בשער והנוסע ירד ממנו רק לפני רגעים ספורים. "הסיכוי למצוא אותם הולך ופוחת עם כל דקה שחולפת מרגע שעזבת את המושב והשארת את החפצים בחור הזה של ההיעלמות".

"אל תשעינו ראש על החלון"

ואם בטיפים לטיסה עסקינן, מכנסיים קצרים עשויים להישמע כמו הבחירה האידיאלית והנוחה לחופשה, אבל לא בטוח שכדאי לכם ללבוש אותם. טומי סימאטו,דייל טיסה ותיק, מזהיר כי מדובר בהזמנה ל"עיר החיידקים". הוא חושף את המציאות הלא נעימה שלהיגיינה במטוסים, ומשווה בין להניח את הראש על חלון המטוס לבין ללבוש מכנסיים קצרים במהלך הטיסה.

מכנסיים ארוכים בטיסה עדיפים. אילוסטרציה,צילום: ג'מיני

סימאטו טוען שלבישת מכנסיים ארוכים מונעת מגע ישיר עם המושב, מה שעשוי להפחית את הסיכון לחשיפה לבקטריות. למרות שעור האדם נועד להגן עלינו, חיידקים ממקומות מלוכלכים עדיין עלולים להגיע לפה ולגרום לבעיות.

אך כאמור, לא רק המושב עלול להיות מלוכלך. "אל תירדמו ואל תשעינו את הראש על החלון. אתם לא היחידים שעשו את זה, ואין לכם מושג כמה אנשים או ילדים נגעו שם עם הידיים, או גרוע מזה. זה בדיוק כמו החלון, אין לדעת עד כמה הוא נקי. אם תלבשו מכנסיים ארוכים, תיחשפו לפחות חיידקים", הוא מזהיר.

בנוסף, הוא מזהיר שלא לגעת בכפתור ההדחה בשירותי המטוס בידיים חשופות: "אל תיגעו בכפתור ההדחה בידיים חשופות. זה פשוט מלוכלך בצורה קיצונית. השתמשו בנייר הטואלט".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו