בעקבות התקיפה הנרחבת שמבצעת ישראל נגד יעדים שונים באיראן, הוחלט על סגירה זמנית של המרחב האווירי של ישראל, מה שגרם לעשרות טיסות שהיו בדרכן לנתב"ג לשנות מסלול ולהנחית את נוסעיהן בשדות תעופה סמוכים. מי שזכתה לתשומת לב ולתנועה בלתי שגרתית היא קפריסין, שהפכה למוקד נחיתה מרכזי של טיסות שהוסטו.
תיעוד: פיצוצים רבים במספר אתרים באיראן // רשתות ערביות
לפי דיווחים רשמיים של רשות שדות התעופה הקפריסאית (Hermes Airports), עד לשעה 11:00 בבוקר נחתו בשדות התעופה בלרנקה ובפאפוס 32 טיסות שהוסטו מישראל, 23 מהן נחתו בלארנקה ו-9 בפאפוס. מקור נוסף, אתר Philenews הקפריסאי, דיווח כי מתוך כלל הטיסות, לפחות 16 טיסות כללו כ-2,400 נוסעים שנדרשו לשהות זמנית באי. בעקבות כך, הועברו הנוסעים לבתי מלון באמצעות שאטלים, ונפתחו מתחמי קליטה ואירוח זמניים בשדה, כחלק מתוכנית חירום שנכנסה לפעולה תוך זמן קצר.
על רקע המתיחות האזורית והאיום הביטחוני, הרשויות בקפריסין פעלו בתיאום עם חברות תעופה זרות ונציגויות דיפלומטיות על מנת לסייע לנוסעים בהמשך דרכם לישראל. התנועה החריגה גרמה לעומס אך גם להזרמת הכנסות משמעותית לשירותים המקומיים, בהם בתי מלון, תחבורה ציבורית, הסעדה ושירותי קרקע.
בזמן שישראל מתמודדת עם אתגר ביטחוני דרמטי, קפריסין מצאה את עצמה בעמדה אסטרטגית ייחודית והצליחה למלא תפקיד לוגיסטי חשוב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו