"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיבת התרסקות המסוק: פינגווין קטן

חוקר פינגוונים עלה לכי הטיס עם קופסת קרטון שבתוכה ציפור שאסף למטרות מחקר • מייד אחרי ההמראה הקופסה זזה ממקומה וגרמה למסוק לצלול אל הקרקע • למרבה המזל, הנוסעים לא נפגעו - כולל הפינגווין

,עודכן
0השמעה
זוג פינגווינים. צילום: storyblocks

מטוסים ומסוקים חווים תקלות ואף מתרסקים מסיבות רבות ושונות. אך דיווח על פינגווין שהצליח לרסק מסוק הוא מידע שעוד לא נתקלנו בו. אולם זה בדיוק מה שקרה ב-19 בינואר השנה.

הרשויות בדרום אפריקה פרסמו שלשום (שלישי) דוח שעוסק בהתרסקות מסוק שהסיע חוקר פינגווינים. החוקר ערך סקר מחקרי של הציפורים האלו בשמורת טבע על אי במדינה. אחרי הסקר, המסוק המריא מאי הציפורים כשהוא נושא עימו לצורך מחקר את אחד הפרטים ממין הפינגווינים המקומי.

הציפור הקטנה הוחזקה בארגז קרטון שהוחזק על ברכי החוקר, אך כנראה שהיא לא אובטחה היטב.

המסוק המרוסק והקופסה עם הפינגווין. לכל הנוסעים שלום,צילום: South African Aviation Authority

הדוח מתאר שכאשר המסוק התחיל להמריא, הקופסה זזה ממקומה ופגעה במייצב הגובה של המסוק. הפגיעה גרמה למסוק להתנודד באוויר. הרוטורים שלו פגעו בקרקע וכלי הטיס התרסק.

למרבה המזל, כל הנוסעים, במסוק כולל הפינגווין עצמו, נותרו בחיים ולא נפגעו באירוע.

רשויות התעופה הדרום אפריקניות שחקרו את התקלה מסרו בדוח כי "הנוסע שישב במושב הקדמי השמאלי, החזיק קופסת קרטון שהכילה את הפינגווין על ברכיו. לקראת הטיסה דיווח הטייס שלא נמצאו חריגות במטוס וכי הוא בטוח להמראה. אלא שהטייס לא לקח בחשבון את הקופסה עם הציפור וזו החליקה בהמראה ימינה ופגעה במייצב הגובה של המסוק. הפגיעה הובילה להתרסקות כלי הטיס כשהוא ניזוק באופן חמור".

הרשויות לא פרסמו את שם הטייס בן ה-35, אך ציינו כי יש לו רשיון טייס משנת 2021 וכי יש לו יותר מ1650 שעות טיסה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר