"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מסתמן: צמיד דיגיטלי במקום בידוד במלוניות

השר אדלשטיין וח"כ אשר סיכמו: יחל פיילוט שמטרתו בקרה על המבודדים, לצד צמצום הפגיעה בזכויות הפרט • השבים מחו"ל יוכלו לבחור בין הצמיד למלונית

,עודכן
שבים מחו"ל (למצולמים אין קשר לידיעה) // צילום: גדעון מרקוביץ' // שבים מחו"ל (למצולמים אין קשר לידיעה)

שר הבריאות יולי אדלשטיין ויו"ר ועדת החוקה ח"כ יעקב אשר סיכמו היום (רביעי) כי בקרוב יחל פיילוט לפיקוח על בידוד ביתי לשבים מחו"ל, שייעשה ככל הנראה באמצעות צמידים דיגיטליים שיאפשרו מעקב אחרי מי שעונד אותם. זאת לאחר שחובת הבידוד במלוניות בוטלה ביום שני השבוע – ופחות מ-24 שעות לאחר מכן הוחלט להחזיר את הבידוד.

החלטה על חובת הבידוד באמצעות צמיד לשבים מחו"ל מצריכה חקיקה, אך בשלב ראשון יחל כאמור פיילוט לכ-100 חוזרים מחו"ל, מה שיאפשר להתחיל לבצע את המהלך.

על פי הודעת משרד הבריאות, הסיכום הגיע "מתוך רצון להסדיר חלופות בידוד יעילות יותר לבאים לארץ ומתוך כוונה לצמצם את הפגיעה בזכויות הפרט". כמו כן, "במקביל תקודם חקיקה מיידית בשבוע הקרוב, שתאפשר גם את הרחבת הפיילוט וגם את הפעלתן של חלופות פיקוח נוספות שייתרו את הצורך במלוניות הבידוד". מסתמן כי השבים מחו"ל יוכלו לבחור בין הצמיד למלונית.

לעוף על זה!

כל חדשות התיירות, התעופה, מלונות ומסלולים - אצלכם במייל

מנתונים שפורסמו בשבועות האחרונים, יותר ממחצית מהשבים מחו"ל שנשלחו לבידוד ביתי הפרו את הבידוד ויצאו מהבית. במקביל, רק כשליש מהשבים מחו"ל הועברו לבידוד במלונית במהלך תקופת חובת הבידוד במלוניות, נתון שמציג את הקשיים של צעד זה.

הצמידים יהיו ככל הנראה כאלה שניתן יהיה לגזור אותם בסיום השימוש ולא יהיה צורך להחזירם. בממשלה מקווים שהפיילוט יעבור בהצלחה וכך גם החקיקה - ובכך אמורה להסתיים חובת הבידוד במלוניות.

אחת הסיבות שהשמיים עדיין סגורים היא שאין יכולת לאכוף את הבידוד לשבים מחו"ל. במידה שהבידוד הביתי באמצעות צמידים יצליח, הדבר יקדם את הדרך לפתיחת השמיים שלפי ההערכות אמורה לקרות בחודש הבא. גורמים במשרד הבריאות מנסים לדחות את פתיחת השמיים לימים שאחרי פסח.

השתתפה בהכנת הידיעה: מיטל יסעור בית-אור

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר